Σε διαθεσιμότητα 10 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού

Σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης τίθενται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης τίθενται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα τίθενται σε διαθεσιμότητα: δύο αρχιφύλακες, τρεις υπαρχιφύλακες και πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι της βάρδιας που φέρεται να επέτρεψε την μετακίνηση του Χριστόδουλου Ξηρού στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι «Πυρήνες» για να γίνει το πρωτοχρονιάτικο πάρτι.
Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε αλλά δεν παρακολουθούσε τον Χρ. Ξηρό
Δύο έγγραφα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, κυρίας Μαρίας Στέφη, την παραμονή των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά, που προειδοποιούσαν την αστυνομία για την επικείμενη άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού ανήμερα την Πρωτοχρονιά «αδειάζουν» την αστυνομία και ρίχνουν αλλού το μπαλάκι των ευθυνών για την εξαφάνιση του καταδικασμένου ως μέλους της 17 Νοέμβρη. Η αστυνομία γνώριζε τα πάντα συνάγεται από τα έγγραφα, που αποκαλύπτει και δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο έγραφα της Μαρίας Στέφη προειδοποιούσαν τις αστυνομικές αρχές για την 9ήμερη άδεια του Ξηρού ενώ φαίνεται, σε σχέση με το προ εξαμήνου έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ που προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να μην εμφανιστούν οι κρατούμενοι που παίρνουν άδειες, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε πλήρως συμμορφωθεί. Και οι δύο προειδοποιήσεις όμως χάθηκαν λόγω έλλειψης συντονισμού!
Συγκεκριμένα, πράγματι η ΕΛ.ΑΣ με έγγραφο που φέρει ημερομηνία 11 Ιουνίου 2013 ζήτησε να τηρηθούν διαδικασίες ώστε να μην διαφεύγουν οι κρατούμενοι, που παίρνουν άδειες. Η διεύθυνση των φυλακών πράγματι είχε εγγράφως ενημερώσει μια εβδομάδα πριν πάρει την άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός (24 Δεκεμβρίου 2013) τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, αλλά και τον διοικητή του τμήματος του Κορυδαλλού και την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας ότι πρόκειται να δοθεί άδεια. Στο έγγραφο ενημέρωνε η κυρία Στέφη ότι «από την 1η Ιανουαρίου ο Χ. Ξηρός λαμβάνει άδεια για να μεταβεί στην Καλλικράτεια Θεσσαλονίκης».
Μάλιστα την ημέρα της αδείας του, την 1η Ιανουαρίου 2014, η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού έστειλε νέο έγγραφο προς :
– Τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
– Τη ΓΑΔΑ
– Τη Διεύθυνση Δημοσίας Ασφάλειας – ΥΖΕΖΙ (Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας)
– Τον Διοικητή ΑΤ Κορυδαλλού
– Με αυτό το έγγραφο ενημέρωνε ότι ο κρατούμενος θα επέστρεφε στις 9 Ιανουαρίου 2014. Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν έκαναν τίποτε.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τα δύο έγγραφα αποδεικνύουν ότι η Διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού είχε λάβει σοβαρά υπόψη της το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ με το οποίο ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ενημερώσει τις φυλακές ότι όταν κρατούμενοι παίρνουν άδειες πρέπει να ενημερώνονται γι αυτό και οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα τμήματα, όπου πηγαίνουν οι κρατούμενοι. Προφανώς έπρεπε να υπάρχει επιτήρηση στους αδειοδοτηθέντες.

———————-
Την αντίθεσή του στις διαθεσιμότητες των σωφρονιστικών υπαλλήλων εκφράζει ο κ. Αντώνης Αραβαντινός μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η διαθεσιμότητα ειναι ένα παράνομο μέσο τέθηκε το μετρο αναστολής εκτέλεσης καθήκοντος.
Δεν μπορει να φταίνε 10 άτομα.
Για 1 μήνα ως ερευνόμενοι. Αν προκύψουν ευθύνες που θα προκύψουν
ειναι γεγονός ότι φταίει ο Ξηρός ότι πήγε εκεί και έφαγε .
Θα προκύψουν για 1 ή δυο άτομα βγάλαμε σε αυτό το μέτρο και την άλλη β΄σρδια. Μακάρι όλες οι έρευνες να ήταν τόσο βαθιές.
Δεν συνωμότησαν αλλά κακώς έγινε αυτό που έγινε.
μερικοι συνάδελφοί μου το παίξανε :το κλασσικό δημόσιος υπάλληλος. Τι με νοιάζει εμένα.
Η έρευνα θα δείξει
Όσον αφορά για την άδεια ήταν νόμιμη
είναι δυνατόν να μην είχε επικοινωνία ο Ξηρός άν ήθελε;
σε διαφορετικές πτέρυγες είναι αλλά οι υπηρεσίες είναι κοινές. οι χώροι των δικηγόρων κ.α.
Μου ζητήσατε να πιθανολογήσω και αυτό έκανα.
προφανώς κάποιος εδωσε την άδεια και έγινε αυτη η μετακίνηση. Αυτη η μετακίνηση με βάσει τους νόμους και τους τύπους λειτουργίας κακώς έγινε και η έρευνα θα το δείξει και θα αξιολογήσει και γιατί του επέτρεψαν αυτοί που το επέτρεψαν.
Η επικοινωνια και η επαφη ειναι πιθανη μεσα στη φυλακή.
ο Ξηρός έβγαλε κα΄ποιες πετάλες πάνω στο σώμα του και γιαυτό έφυγε από κάτω που ήταν . Ειχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Καλά έκανε κι έφυγε από εκεί. Μακάρι όλοι να έιχαν πάει κα΄που αλλού.
Εμεις στο βαθμό που μπορουμε να επηρεάσουμε δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει .
Για μας αυτή η διάσταση ο τρόπος που αντιμετωπίζει η μια πλευρά την άλλη
είναι πιο σημαντική από αυτήν την παραβίαση της αδείας.
αν είναι μια προσωπική απόφαση η παραβίαση της αδείας εμένα μου είναι αδιάφορο γιατί τώρα έχουν αναπτυχθεί και πάρα πολλές προϋποθέσεις.
Αν όμως είναι μια συλλογική απόφαση που δεν την πήρε μόνος του αυτό πρέπει να απασχολεί τον κόσμο.
Το βραχιολάκι δεν πιάνει τα αδικήματα της τρομοκρατίας όπως και παλιοτερα η άδεια δεν έπιανε την εσχάτη προδοσία.
Επί Αθανασιου εγινε η τροποποίηση για το βραχιολάκι, επι Ρουπακιώτη η τροποποίηση για τους κουκουλοφόρους»
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version