Συμπληρωματική προκήρυξη υποτροφιών Αριστείας ΙΚΥ Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα με το Πρόγραμμα Siemens ανακοίνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Πρόκειται για73 θέσεις υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου (διδακτορικό) στην Ελλάδα αναδρομικά για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 και 27 θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (μάστερ) στην Ελλάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.
Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε τέσσερις θεματικές περιοχές αιχμής (Ενέργεια, Υγεία, Βιομηχανία, Υποδομές – Αστική ανάπτυξη – Περιβάλλον), ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Ιανουαρίου 2014.
Οι αιτήσεις αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) στα γραφεία του ΙΚΥ- Τμήμα Διαγωνισμών (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234 Νέα Ιωνία). Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και όλες οι σχετικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης του ΙΚΥ.
Πληροφορίες παρέχονται από το τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210 3726.394, 395 και 346 και στα γραφεία του ΙΚΥ.
«Πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους νέους στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΔΣ του ΙΚΥ κυρία Έφη Κ. Μπάσδρα. «Πρέπει να σταθούμε ακόμη πιο πολύ δίπλα τους. Το ΙΚΥ με ταχύτατες διαδικασίες υποστηρίζει αυτό το πρόγραμμα ενισχύοντας την έρευνα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, το άριστο ερευνητικό δυναμικό της χώρας, ιδιαίτερα στο σημερινό άνυδρο ερευνητικό τοπίο» κατέληξε.