Βιοµηχανικές γραµµές µε πινελιές θεατρικότητας. Το all day bar-café G έχει έντονο χαρακτήρα και προσωπικότητα. Αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο, καθώς πίσω από τη δηµιουργία του βρίσκεται ο γνωστός κοµµωτής Γιώργος Δουδέσης που µαζί µε τον αρχιτέκτονα Εντι Ρόµπερτς σχεδίασε έναν χώρο για όλες τις στιγµές της ηµέρας. «Δεν ήθελα τίποτα να είναι επιτηδευµένο» µας λέει ο Γιώργος Δουδέσης. «Ηθελα να φτιάξω ένα µαγαζί στο οποίο οι άνθρωποι θα µπορούν να γίνονται ένα, χωρίς διαχωρισµούς».

Το all day bar-café G, που µετρά µόλις λίγους µήνες ζωής, κατάφερε ήδη να γίνει στέκι. Μπορείς να περάσεις για καφέ, να τσιµπήσεις κάτι ελαφρύ, να απολαύσεις ένα κοκτέιλ το βράδυ. Η κουζίνα, µε πολυεθνικές διαθέσεις, αλλά και μέ έντονες ελληνικές επιρροές. «Με ενδιέφεραν πάνω από όλα τα υγιεινά, καθαρά πιάτα» τονίζει ο Γιώργος Δουδέσης. Ετσι, µπορείς να δοκιµάσεις δηµιουργικές, δροσερές σαλάτες, σάντουιτς, κρύα πιάτα, tapas. Δύσκολα µπορείς να αντισταθείς στην πικάντικη γκασπάτσο µε µίνι σουβλάκι από προσούτο και bocconcini, στη σαλάτα µε τόνο µαρινέ, στο καρπάτσιο µοσχαριού, στις τοσταρισµένες φέτες χωριάτικου ψωµιού µε µορταδέλα, λαδοτύρι και ντοµατίνια.

Στα µεγάλα συν του µαγαζιού τα κοκτέιλ, που παιχνιδίζουν ανάµεσα στο κλασικό και στο άκρως µοντέρνο. Ξεχωρίσαµε το κοκτέιλ Diesel, µια αναφορά στο γνωστό brand, µε έµπνευση από το κλασικό Zombie και το Sex on the beach. Μας άρεσε επίσης το Smokey old fashioned και µας εξέπληξε το Bloody Maria, µια µεξικανική εκδοχή του Βloody Mary, όπου ο χυµός ντοµάτας αντικαθίσταται από sangrita και η βότκα από τεκίλα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Βουκουρεστίου 39 και Τσακάλωφ, τηλ. 210 3629 086