Κλαφουτί µε κεράσια

ΥΛΙΚΑ (για µια φόρµα διαµέτρου 22 εκ.)

400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια

30 ml λικέρ κεράσι

110 γρ. µαύρη ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο (για την επάλειψη της φόρµας)

6 αβγά

230 ml φρέσκο γάλα

160 γρ. γιαούρτι

10 ml εκχύλισµα βανίλιας

50 γρ. αλεύρι

3 γρ. αλάτι

30 γρ. αµύγδαλα, κοµµένα σε λεπτές φέτες και καβουρδισµένα

150 γρ. ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισµα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ ρίχνουµε τα κεράσια, το λικέρ και 30 γρ. από τη µαύρη ζάχαρη και ανακατεύουµε. Αφήνουµε σε θερµοκρασία δωµατίου για 30 λεπτά, ώστε να µαριναριστούν.

Αλείφουµε µε βούτυρο την ταρτιέρα και απλώνουµε σε όλη την επιφάνειά της τα µαριναρισµένα κεράσια. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 185°C.

Σε ένα µπολ βάζουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την άχνη, και ανακατεύουµε µε ένα σύρµα, µέχρι να γίνουν ένα οµοιογενές µείγµα. Αδειάζουµε το µείγµα επάνω από τα κεράσια φροντίζοντας να τα καλύψει οµοιόµορφα. Ψήνουµε το κλαφουτί, µέχρι να πάρει ωραίο χρώµα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk