Παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ δια του αρμόδιου για τον τομέα Οικονομίας, κ. Ευκλ. Τσακαλώτου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Τσακαλώτος και με αφορμή το σχόλιο του ΔΝΤ ότι ένας από τους κινδύνους για το πρόγραμμα είναι η αυξανόμενη επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών».
Οπως τονίζει ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «με την παρέμβασή του αυτή, επιπλέον, το ΔΝΤ δείχνει ότι και το ίδιο δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας, αναιρώντας έτσι και τη φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την «αλλαγή κλίματος«».
Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει πως «αν οι καταθέσεις επιστρέφουν, αν οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται, αν η Ελλάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά να επιστρέψει στις αγορές, τότε ποιος ο λόγος να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;».
Και καταλήγει: «Από τη δική μας πλευρά, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αξιωματούχους του ΔΝΤ ότι οι φόβοι τους είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής».