Θ. Πάγκαλος: «Ο Αρβανίτης έκανε το κομματικό του καθήκον»

Την Τρίτη 30/10/2012 ο Θ. Πάγκαλος, μαζί με τον Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10:00-10:55), στον ΒΗΜΑ FM για την ΕΡΤ, τον Κ. Αρβανίτη, τον Φ. Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Για την υπόθεση της «Πρωινής Ενημέρωσης» στην ΕΡΤ{{{ moto }}}

Ήταν ανακρίβειες αυτά που έλεγαν οι δημοσιογράφοι και μάλιστα έθεσαν και θέμα παραίτησης του υπουργού, ενώ διαβάζω σήμερα ότι η Εισαγγελία έστειλε στον ανακριτή τη δικογραφία, άρα θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες της Αστυνομίας κι επομένως βάσιμη και την μήνυση που κάνει ο κ. Δένδιας στην Guardian που τα είχε γράψει αυτά.

Ο δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να λέει «Ζήτω η Guardian, κάτω ο Έλληνας υπουργός, να παραιτηθεί», εκτός αν είναι στρατευμένος.

Στο ερώτημα αυτό που γεννάται, απαντάω ναι. Στο ερώτημα αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι στρατευμένος στην δημόσια τηλεόραση, απαντάω όχι, διότι στην δημόσια τηλεόραση πληρώνουμε όλοι.

Θεωρώ στρατευμένο το επεισόδιο, γιατί ζήτησαν αστοιχείωτα με ψεύδη και χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα την παραίτηση του κ. Δένδια, χωρίς να τον έχουν ρωτήσει ή ακούσει. Η απόλυση είναι θέμα εκτίμησης της διοίκησης. Κι εγώ θα προτιμούσα να τον έχει επιπλήξει, για να μη τον κάνουμε και ήρωα.

Για τον Κώστα Αρβανίτη

Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας. Δεν έχω πατήσει στην εκπομπή του στην ΕΡΤ. Διότι κάθε φορά που πήγα, αντιμετώπισα έναν φανατικό και στρατευμένο άνθρωπο. Δεν έχω τη διάθεση να κάνω συνομιλίες με τέτοιου είδους δημοσιογράφους. Δεν θα ήθελα τέτοιες συνομιλίες ούτε καν σε ένα ιδιωτικό μέσο. Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει μια διακριτικότητα. Πόσω μάλλον όταν είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή όταν είναι δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει αυξημένο καθήκον διακριτικότητας και αντικειμενικότητας.

Είναι βαρύτατο παράπτωμα και μάλιστα όταν το κάνει στέλεχος γνωστού κόμματος. Γιατί δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ήθελε να πει κάτι εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης-είναι πολύ νευραλγικό Υπουργείο. Όφειλε ο Υπουργός ή κάποιος από την Αστυνομία να έχει και αυτός το λόγο στην εκπομπή. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο.

Κακώς είναι στην τηλεόραση κατ’ αρχήν. Είναι ένας δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο, η εκπομπή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Ποια ήταν η θεαματικότητα αυτής της εκπομπής; 1,7 %;

Για το Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ

Μ’ αρέσει, γιατί είναι ένα αρχέτυπο παλαιού Αθηναίου. Μπορεί κανείς να τον φανταστεί με ελαφρώς λεκιασμένο σακάκι και μια γραβάτα λίγο τραβηγμένη προς τα κάτω, να πίνει το κρασάκι του σε κάποια από αυτές τις ταβέρνες που υπάρχουν ακόμα στην Παλιά Αγορά και σε ορισμένες συνοικίες της Αθήνας.

Η στάση αυτή της ΔΗΜΑΡ μπορεί να μας οδηγήσει σε μια τέτοια κατάσταση, ώστε, μετά την αντίδραση του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου οικονομικού συστήματος, στο οποίο μαχόμεθα με ορισμένες αντιδράσεις σαν αυτές που εμφανίζει η ΔΗΜΑΡ, θα περιοριστούν τα εισοδήματά μας τόσο, ώστε να γυρίσουμε πίσω σε τέτοιες συνήθειες, όπως ρετσίνα στο ποτηράκι. Δεν ξέρω πώς θα συνηθίσει ο Τσίπρας και κάτι τέτοιοι της μόδας, αλλά όλοι συνηθίζουμε.{{{ audio2 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το ΠΑΣΟΚ και τις ζυμώσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς

Νομίζω ότι πρέπει αυτό που ονομάζω δημοκρατική παράταξη, με την παλιά ιστορική έννοια του όρου – δεν θέλω να πω ούτε σοσιαλιστικό ούτε δημοκρατικό, γιατί αυτά είναι περιοριστικά – να εκφραστεί με μια νέα μορφή, ένα μόρφωμα.

Το πώς θα γίνει αυτό και με τι διαδικασίες, θα το δούμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk