ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η πολιτική και η εν γένει δηµόσια ζωή στην Ελλάδα συχνά οµοιάζουν µε θέατρον του παραλόγου.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ | tovima.gr
Η πολιτική και η εν γένει δηµόσια ζωή στην Ελλάδα συχνά οµοιάζουν µε θέατρον του παραλόγου. Ας δούµε ένα παράδειγµα µε πρωταγωνιστές τα τρία κόµµατα που στηρίζουν την Κυβέρνηση!
Η ανακοίνωση από τον κ. Φώτη Κουβέλη ότι ο ίδιος και οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν τα εργασιακά προκάλεσε ευλόγως ανησυχία στους πολίτες. Οχι τόσο για τα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα – αυτά λίγο-πολύ τα έχομε κατά πλειοψηφίαν αποδεχθεί.
Η ανησυχία είναι μήπως πέσει στη Βουλή η σημερινή κυβέρνηση και οδηγηθούμε σε ακυβερνησία.
Αυτό λογικά δεν θα συμβεί. Οσες κομματικές απειθαρχίες και αν εκδηλωθούν, η Βουλή θα ψηφίσει την ισχύ των διατάξεων που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Τρόικα -δεν προβλέπεται αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες. Ουδείς θέλει εκλογές.
Αλλα είναι τα παράλογα. Οσοι βάζουν στην πρώτη θέση μιας κόκκινης γραμμής το ύψος των αποζημιώσεων για τις απολύσεις προφανώς αγνοούν ότι η μάχη για τη διατήρηση των όσων καταργούνται με τον νέο νόμο αφορά ουσιαστικά μερικές εκατοντάδες υψηλόμισθα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.
Αντιθέτως, δεν είδαμε αντίστοιχη άρνηση για την περικοπή των συντάξεων…
Και όμως, οι διατάξεις για τα εργασιακά στο μέλλον, μόλις ανθήσει ξανά η οικονομία, ασφαλώς θα αλλάξουν και οι εργοδότες θα αναγκασθούν να δεχθούν αυξήσεις, όπως τώρα οι εργαζόμενοι αποδέχονται μείωση των αποδοχών τους. Στην περίπτωση των εργαζομένων ο αγώνας για καλύτερους μισθούς θα συνεχίζεται. Οι συνταξιούχοι, ο πιο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα, είναι αμφίβολο αν θα προλάβουν ακόμη και εξαγγελίες… αυξήσεων!
Βεβαίως αν, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση ξεπεράσει την τωρινή κρίση, όλα αυτά θα ξεχασθούν. Οι περισσότεροι Ελληνες έχουν διαγράψει το παρελθόν. Οπως ήδη έχει γραφεί, η Κοινωνία Τον Αναζητεί και περιμένει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk