Ευρωζώνη: επιδεινώνεται το υφεσιακό κλίμα σε μεταποίηση και υπηρεσίες

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2009 υποχώρησε ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (PMI) στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Markit ο Δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο 46,1, έναντι 46,3 τον Αύγουστο. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ στις υπηρεσίες υποχώρησε στο 46,1, έναντι 47,2 τον Αύγουστο.

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2009 υποχώρησε ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (PMI) στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Markit ο Δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο 46,1, έναντι 46,3 τον Αύγουστο. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ στις υπηρεσίες υποχώρησε στο 46,1, έναντι 47,2 τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές της Markit σημειώνουν πως από τα στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης και των υπηρεσιών προκύπτει ότι η ευρωζώνη δεν θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του 2012.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως σε όλους τους τομείς διαπιστώνεται συρρίκνωση των νέων παραγγελιών και μείωση των θέσεων απασχόλησης, με την έλλειψη ρευστότητας να αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την Markit οι παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τους τελευταίους μήνες δεν έχουν προς το παρόν τουλάχιστον επιδράσει στην πραγματική οικονομία.

«Αντί να ξεκαθαρίσει το σύννεφο της αβεβαιότητας ως προς τις επενδυτικές δαπάνες αυτό το Σεπτέμβριο διογκώθηκε», τόνισε σχετικά ο Κρις Γουίλιαμσον ο επικεφαλής αναλυτής της Markit.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk