Η Ελλάδα «φλέγεται», αλλά οι μετοχές πάνε καλά

Η Ελλάδα μπορεί να «φλέγεται», αλλά το Χρηματιστήριό της, όπως αναφερόταν σε σχόλιο του CNBC, τα πάει αρκετά καλά, καθώς τα κέρδη του από την αρχή τού έτους έχουν ξεπεράσει τα αντίστοιχα που έχουν καταγράψει οι περισσότερες ισχυρές χώρες, ενώ οι ελληνικές μετοχές, καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος της και να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας, προβλέπεται ότι όταν τελειώσει το έτος θα είναι πολύ πιο υψηλά.

Η Ελλάδα μπορεί να «φλέγεται», αλλά το Χρηματιστήριό της, όπως αναφερόταν σε σχόλιο του CNBC, τα πάει αρκετά καλά, καθώς τα κέρδη του από την αρχή τού έτους έχουν ξεπεράσει τα αντίστοιχα που έχουν καταγράψει οι περισσότερες ισχυρές χώρες, ενώ οι ελληνικές μετοχές, καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος της και να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας, προβλέπεται ότι όταν τελειώσει το έτος θα είναι πολύ πιο υψηλά. Για τους αναλυτές πάντως η συμφωνία σε «βασικούς άξονες» του πακέτου μέτρων από τους κυβερνητικούς εταίρους – εν όψει της προετοιμασίας για την επόμενη συνάντηση με την τρόικα και της κατάθεσης στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2013 – οδηγεί τους επενδυτές σε στάση αναμονής. Ο προϋπολογισμός, που περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, προβλέπει ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τις αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και στη συνέχεια τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο με την απόφαση της Credit Agricole για την Emporiki να προέχει, ενώ στη συνέχεια το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τον δικό τους ρόλο διαδραματίζουν και οι αποκρατικοποιήσεις, μετά και την επιτάχυνση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, που θα μπορούσαν να στηρίξουν την αγορά.
Την ίδια στιγμή η Citigroup συνεχίζει να «βλέπει» πιθανότητες, 90%, αποχώρησης της χώρας μας από το ευρώ τους επόμενους 12-18 μήνες, με πιο πιθανή περίοδο για το περίφημο Grexit τα επόμενα δύο με τρία τρίμηνα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπει ύφεση 7,5% το 2012 και 10,1% το 2013 για την Ελλάδα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk