Η πιο «βαθειά» ματιά του Hubble

Μια από τις μόνιμες εργασίες του Hubble την τελευταία δεκαετία είναι η συνεχής καταγραφή εικόνων από ένα μικρό τμήμα του ουρανού στο νότιο ημισφαίριο. Ειδικοί επεξεργάστηκαν περισσότερες από δύο χιλιάδες εικόνες που κατέγραψε στο πλαίσιο αυτής της έρευνας το Hubble και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό μωσαϊκό, μια σύνθεση στην οποία καταγράφονται πολλές χιλιάδες γαλαξίες και άλλα διαστημικά αντικείμενα.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gu_VhzhlqGw#t=115s

Μια από τις μόνιμες εργασίες του Hubble την τελευταία δεκαετία είναι η συνεχής καταγραφή εικόνων από ένα μικρό τμήμα του ουρανού στο νότιο ημισφαίριο. Οσο εξελισσόταν η τεχνολογία και τα όργανα του διαστημικού τηλεσκοπίου, η «ματιά» του στη συγκεκριμένη περιοχή έφτανε ολοένα και πιο μακριά.

Κάποια στιγμή το Hubble κατάφερε να «δει» γαλαξίες και άλλα κοσμικά σώματα που βρίσκονται στις εσχατιές του Σύμπαντος. Ανάμεσα στα άλλα το Hubble εντόπισε γαλαξίες που είχαν σχηματισθεί αμέσως μετά τη Μεγάλη Εκρηξη και πιο συγκεκριμένα 450 εκατομμύρια έτη μετά τη γέννηση του Σύμπαντος. Το εγχείρημα έχει λάβει την ονομασία «eXtreme Deep Field» ή απλώς XDF.

Ειδικοί επεξεργάστηκαν περισσότερες από δύο χιλιάδες εικόνες που κατέγραψε στο πλαίσιο αυτής της έρευνας το Hubble και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό μωσαϊκό, μια σύνθεση στην οποία καταγράφονται πολλές χιλιάδες γαλαξίες και άλλα διαστημικά αντικείμενα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της νέας εικόνας, αυτή απεικονίζει 5,5 χιλιάδες γαλαξίες που δεν υπήρχαν στις προηγούμενες αντίστοιχες εικόνες XDF. Η συγκεκριμένη έρευνα βοηθά τους επιστήμονες στην καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης του Σύμπαντος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk