Για δύο φάσεις εφαρμογής των μέτρων συμφώνησαν Βενιζέλος – Κουβέλης

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, η οποία διήρκεσε κάτι λιγότερο από μια ώρα και έγινε ενόψει της απογευματινής σύσκεψης με την παρουσία του Πρωθυπουργού

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, η οποία διήρκεσε κάτι λιγότερο από μια ώρα και έγινε ενόψει της απογευματινής σύσκεψης με την παρουσία του Πρωθυπουργού.

Οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης δεν έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε ορισμένα βασικά ζητήματα.

Η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες συμφώνησαν να προσέλθουν με κοινή γραμμή στην απογευματινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η άποψη των δύο αρχηγών είναι ότι πρέπει να προτείνουν στην τρόικα να υπάρξουν δύο φάσεις εφαρμογής των μέτρων.

Στην πρώτη φάση να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του κράτους ώστε να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και ενδεχομένως να μπει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στην επόμενη φάση, τη διετία 2014-2016, να γίνει η διαπραγμάτευση για τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που μπορεί να υπάρχουν τότε στην οικονομία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk