Αγώνας δρόμου καρκινοπαθών για ένα φάρμακο

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται καθημερινά οι ογκολογικοί ασθενείς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους. Όπως κατήγγειλε την Τρίτη η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών «ΚΕΦΙ» κυρία Ζωή Γραμματόγλου, οι ελλείψεις φαρμάκων στα Νοσοκομεία είναι καθημερινό φαινόμενο. «Το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον και στο Νοσοκομείο »Άγιος Σάββας»», δήλωσε.

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται καθημερινά οι ογκολογικοί ασθενείς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους.

Όπως κατήγγειλε την Τρίτη η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών «ΚΕΦΙ» κυρία Ζωή Γραμματόγλου, οι ελλείψεις φαρμάκων στα Νοσοκομεία είναι καθημερινό φαινόμενο. «Το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον και στο Νοσοκομείο »Άγιος Σάββας»», δήλωσε.

Μεταξύ των φαρμάκων που εμφανίζουν έλλειψη συγκαταλέγονται και δύο πολύ σημαντικά φάρμακα, το ένα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και το άλλο για τον καρκίνο του μαστού.

Την ίδια στιγμή, η λίστα αναμονής στα Νοσοκομεία για αντινοθεραπεία ξεπερνά το εξάμηνο. «Πρόβλημα με τις ακτινοβολίες πάντα υπήρχε. Δεν είναι αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης. Αλλα τον τελευταίο χρόνο έχει επιδεινωθεί», ανέφερε η κυρία Γραμματόγλου.

Όπως είπε, τα μηχανήματα στα Δημόσια Νοσοκομεία δεν δουλεύουν μετά τις 5 το απόγευμα, όταν στον ιδιωτικό τομέα λειτουργούν μέχρι το βράδυ. «Εκεί καταφεύγουν πολλοί ογκολογικοί ασθενείς. Στα ιδιωτικά Νοσοκομεία όμως πρέπει να πληρώσουν συμμετοχή 15%, που σημαίνει έως και 1.000 για 20 – 25 ακτινοβολίες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος ΚΕΦΙ ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk