Λίγο πριν πάτε για ύπνο, αφιερώστε στον εαυτό σας 10 λεπτά και χαλαρώσετε με ένα απολαυστικό ποδόλουτρο.

Μπορεί να αποδειχθεί βάλσαμο έπειτα από μια κουραστική μέρα καθώς έχει χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες: ξεκουράζει τα πόδια, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονεί ολόκληρο το σώμα.

Ποδόλουτρο με…

…χοντρό αλάτι
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια χούφτα χοντρό αλάτι σε χλιαρό νερό, να το ανακατέψετε λίγο προκειμένου να διαλυθεί το αλάτι και στη συνέχεια να «βυθίσετε» τα κουρασμένα πόδια σας.

…χαμομήλι
Βάλτε σε μια κατσαρόλα ένα λίτρο νερό, προσθέστε μια κουταλιά χαμομήλι και αφήστε το να βράσει. Στη συνέχεια σουρώστε το νερό σε μια λεκάνη -αν είναι απαραίτητο προσθέστε λίγο ακόμη χλιαρό νερό-, αφήστε το λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια απολαύστε το ποδόλουτρό σας.

…αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δενδρολίβανο
Σε μια λεκάνη με δροσερό νερό προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δενδρολίβανου και προσθέστε μια κουταλιά υγρό σαπούνι. Αν υποφέρετε από εφίδρωση ποδιών τότε μετά το ποδόλουτρο κάντε ένα μασάζ με τζελ αλόης.

…μαγειρική σόδα
Σε μια λεκάνη με κρύο νερό προσθέστε πέντε κουταλιές μαγειρικής σόδας και βάλτε τα πόδια σας μέσα για 10-15 λεπτά. Είναι το ιδανικό ποδόλουτρο αν νιώθετε τα άκρα σας βαριά και κουρασμένα.

…μέλι
Αν θέλετε ένα πιο ενισχυμένο ποδόλουτρο προσθέστε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό μια κουταλιά μέλι, μία κουταλιά υγρό σαπούνι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και δύο κουταλιές αμυγδαλέλαιο.