Εκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων τη Δευτέρα

Για να αντιμετωπίσει «την εκστρατεία στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής» θα συνέλθει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η Σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ στο Λαύριο. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το βράδυ, το συντονιστικό όργανο της Συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ

Για να αντιμετωπίσει «την εκστρατεία στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής» θα συνέλθει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η Σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ στο Λαύριο. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το βράδυ, το συντονιστικό όργανο της Συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Η Σύνοδος των Πρυτάνεων με λύπη παρακολουθεί τη νέα εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης των εκλεγμένων Διοικήσεων των Πανεπιστημίων. Η κ. Υπουργός προβαίνει δημοσίως σε ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για το θέμα της κατάληψης κτιρίου της Νομικής Σχολής, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι με βάση το άρθρο 3 του Νόμου 4009/11, η πολιτεία οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις που τελούνται αξιόποινες πράξεις και τη στιγμή που οι πρυτανικές αρχές είχαν ενημερώνει έγκαιρα όλες τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Εισαγγελία Αρείου Πάγου)» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνόδου.
«Παράλληλα, διαπιστώνουμε ακόμη και σήμερα την ένταση της συκοφαντικής εκστρατείας όταν κατηγορείται ο Πρύτανης του ΑΠΘ, ότι δήθεν έχει υποκινήσει ή υποθάλψει παράνομες ενέργειες. Είναι θλιβερό στον ολισθηρό αυτό δρόμο να συμμετέχουν οικειοθελώς και «πρόθυμα» μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

»Δυστυχώς, περίσσευσαν για μία ακόμη φορά, οι ύβρεις κατά των Πρυτάνεων. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Πανεπιστήμια βιώνουν τον οικονομικό και πολιτικό στραγγαλισμό από την ηγεσία του Υπουργείου, η οποία δεν συνδράμει στη γενναία προσπάθεια που καταβάλλουν τα Ιδρύματα να λειτουργούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η θητεία της δυστυχώς εξαντλείται στη διάλυση του Ελληνικού Πανεπιστημίου» καταλήγει η ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων ΑΕΙ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk