Αλέξης Τσίπρας: Αντιδημοκρατική εκτροπή η ρύθμιση για μείωση μισθών

Για «μαϊμού διαπραγμάτευση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το PSI, ενώ χαρακτήρισε αντιδημοκρατική εκτροπή μια πιθανή νομοθετική ρύθμιση για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Για «μαϊμού διαπραγμάτευση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το PSI, ενώ χαρακτήρισε αντιδημοκρατική εκτροπή μια πιθανή νομοθετική ρύθμιση για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα, στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στους πιστωτές και στους εταίρους. Όλοι κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού» τόνισε και πρόσθεσε ότι «απλά οι πιστωτές και οι εταίροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και ο πρωθυπουργός γίνεται κομιστής τους, μεταφέροντας σκληρά εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό».

Σχετικά με τη συζητούμενη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν ισχύσουν όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο «περί ενός νέου εκβιασμού για πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρώτου μεγέθους αντιδημοκρατική εκτροπή».

«Αναρωτιέμαι ποιος έχει δώσει το δικαίωμα σε έναν πρωθυπουργό, που δεν έλαβε ποτέ την ψήφο του ελληνικού λαού, να μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, σκοτεινές εποχές, τότε που μη εκλεγμένες κυβερνήσεις νομοθετούσαν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς βεβαίως να νοιάζονται για το κόστος, γιατί δεν σκέφτονταν ποτέ να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκτροπή, σε μια πρωτοφανή κοινωνική διάλυση, αλλά και παράλυση της δημοκρατίας. Και αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) και σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι «το φαύλο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαπλοκής επέλεξε συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια να πριμοδοτήσει και να αφήσει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή και τώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εφοριακούς».

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι υπάρχουν επίορκοι εφοριακοί, όπως υπάρχουν επίορκοι σε κάθε επάγγελμα, οι οποίοι ωστόσο αποτελούν «απλά γρανάζια» ενός συστήματος που στόχος του «είναι να διατηρηθεί αυτό το άδικο και ταξικό φορολογικό σύστημα, το μοναδικό στην Ευρώπη, που έχει τόσο μεγάλους φόρους στα χαμηλά εισοδήματα και αφήνει ανεξέλεγκτα τα μεγάλα εισοδήματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk