Δεν πρόκειται να μειωθεί το ανταποδοτικό τέλος, αλλά και δεν θα γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ. Αυτές είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι δεσμεύσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλου στη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Μόσιαλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλει την έντυπη έκδοσή του το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», ενώ έκανε λόγο για συρρίκνωση του προγράμματος της ΕΤ1 χωρίς όμως να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως όλα δείχνουν θα γίνουν μικρής έκτασης συνενώσεις σε περιφερειακούς ραδιοσταθμούς, όπως και μείωση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς.

Το τοπίο πάντως για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παραμένει θολό. Η ΠΟΣΠΕΡΤ, έχει ζητήσει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει εκ νέου επαφή με τον κ. Μόσιαλο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί και τυπικά η ανάληψη των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.