Οι ΗΠΑ απέτυχαν στο G20…

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών-μελών του G20 συνάντηθηκαν στην πόλη Gyeongju, 370 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, αλλά δεν κατάφεραν να τα βρουν στο επίμαχο θέμα των των ανταγωνιστικών υποτιμήσεων των νομισμάτων. Ο μηδενισμός των προσδοκιών μιας συμφωνία ήταν σίγουρος μετά το διχασμό που προκάλεσαν οι προτάσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑΤίμοθι Γκάιτνερνα επιβάλλει αριθμητικούς στόχους στις εξωτερικές ανισορροπίες προκειμένου να εξαναγκάσει τις χώρες που έχουν τεράστια εμπορικά πλεονάσματα, όπως η Κίνα, να ανατιμήσουν τα νομίσματα του.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών-μελών του G20 συνάντηθηκαν στην πόλη Gyeongju, 370 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, αλλά δεν κατάφεραν να τα βρουν στο επίμαχο θέμα των των ανταγωνιστικών υποτιμήσεων των νομισμάτων. Ο μηδενισμός των προσδοκιών μιας συμφωνία ήταν σίγουρος μετά το διχασμό που προκάλεσαν οι προτάσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑΤίμοθι Γκάιτνερνα επιβάλλει αριθμητικούς στόχους στις εξωτερικές ανισορροπίες προκειμένου να εξαναγκάσει τις χώρες που έχουν τεράστια εμπορικά πλεονάσματα, όπως η Κίνα, να ανατιμήσουν τα νομίσματα του. Σε επιστολή που έστειλε προς τους συναδέλφους ο κ. Γκάιτνερ πρότεινε ότι τα πλεονάσματα και τα ελλείμματα να μην υπερβαίνουν το 4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.(ΕΡΑ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk