Μειωμένο μέρισμα από τη Μηχανική

Μικρότερο μέρισμα από εκείνο που είχε αρχικά ανακοινωθεί (0,035 ευρώ) θα διανείμει τελικά η κατασκευαστική εταιρεία Μηχανική. Ειδικότερα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης το μέρισμα που θα διανείμει για το 2009 θα ανέλθει στο 0,0219 ευρώ ανά μετοχή (δηλαδή 0,0197 καθαρό) με αποκοπή στις 13/8, δικαιούχους τους κατόχους μετοχών στις 17/8 και έναρξη πληρωμής από τις 20/8. Η μείωση του μερίσματος, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οφείλεται ουσιαστικά στην πίεση που άσκησαν οι τράπεζες προκειμένου η εισηγμένη να μη διανείμει καθόλου μέρισμα την παρελθούσα χρήση.

Μειωμένο  μέρισμα από  τη Μηχανική | tovima.gr

Μικρότερο μέρισμα από εκείνο που είχε αρχικά ανακοινωθεί (0,035 ευρώ) θα διανείμει τελικά η κατασκευαστική εταιρεία Μηχανική. Ειδικότερα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης το μέρισμα που θα διανείμει για το 2009 θα ανέλθει στο 0,0219 ευρώ ανά μετοχή (δηλαδή 0,0197 καθαρό) με αποκοπή στις 13/8, δικαιούχους τους κατόχους μετοχών στις 17/8 και έναρξη πληρωμής από τις 20/8.

Η μείωση του μερίσματος, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οφείλεται ουσιαστικά στην πίεση που άσκησαν οι τράπεζες προκειμένου η εισηγμένη να μη διανείμει καθόλου μέρισμα την παρελθούσα χρήση.

Στο μεταξύ, η Μηχανική με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 120 εκατ. ευρώ με προσημείωση ακινήτων που διαθέτει η εισηγμένη.

Το κοινοπρακτικό δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού του ομίλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk