ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΕΘΝΗ

* Ρrocter & Gamble: Την έγκριση από τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, έλαβε η αμερικανική εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά αντί 470 εκατ. δολαρίων της Αmbi Ρur, θυγατρικής της Sara Lee, με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη και στην Ασία. Η Sara Lee προχωρεί στην πώληση της Αmbi Ρur, οι πωλήσεις της οποίας έφθασαν στα 355 εκατ. δολάρια για το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2009, ώστε να επικεντρωθεί στις βασικές της δραστηριότητες στην αγορά ποτών και τροφίμων, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΕΘΝΗ | tovima.gr

* Ρrocter & Gamble: Την έγκριση από τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, έλαβε η αμερικανική εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά αντί 470 εκατ. δολαρίων της Αmbi Ρur, θυγατρικής της Sara Lee, με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη και στην Ασία. Η Sara Lee προχωρεί στην πώληση της Αmbi Ρur, οι πωλήσεις της οποίας έφθασαν στα 355 εκατ. δολάρια για το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2009, ώστε να επικεντρωθεί στις βασικές της δραστηριότητες στην αγορά ποτών και τροφίμων, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η Ρrocter & Gamble έχει ήδη ανακοινώσει ότι η εξαγορά δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματά της για το έτος χρήσης 2010.

* Facebook: Η οικονομική εμφάνιση της εταιρείας που διαχειρίζεται την ομώνυμη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο εύρωστη απ΄ όσο εκτιμούσαν ως σήμερα οι αναλυτές, καθώς η έκρηξη στους αριθμούς των χρηστών και των διαφημιζομένων ώθησε τα έσοδα για το 2009 ως τα 800 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η εταιρεία εξασφάλισε επίσης εύρωστα καθαρά κέρδη, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Η πολύ καλή εμφάνιση του Facebook πιθανότατα θα αυξήσει τις ορέξεις των επενδυτών για εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, αν και η διοίκηση της εταιρείας τονίζει ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες μια δημόσια εγγραφή.

* Gazprom: Στην περικοπή της τροφοδοσίας με φυσικό αέριο στη Λευκορωσία κατά 85% στις 21 Ιουνίου προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει η ρωσική ενεργειακή εταιρεία αν η χώρα δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τις οφειλές της προς αυτήν που ανέρχονται σε 192 εκατ. δολάρια. Το υπολειπόμενο 15% της τροφοδοσίας που θα διατηρηθεί, θα επιτρέψει στη Λευκορωσία να διατηρήσει ενεργό το σύστημα αγωγών του φυσικού αερίου ωσότου αποπληρωθεί το χρέος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Gazprom.

* Ρorsche: Ζημιές μετά τους φόρους ύψους 700 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το εννεάμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Σημειωτέον ότι η Ρorsche το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχε ανακοινώσει κέρδη ύψους 4,2 δισ. ευρώ. Για την ετήσια οικονομική χρήση, η Ρorsche αναμένει ζημιές ως 1 δισ. ευρώ, χαμηλότερες ωστόσο έναντι των προηγούμενων προβλέψεων της διοίκησης.

* Μetrogas: Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής φυσικού αερίου της Αργεντινής. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εταιρεία απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για αύξηση των χρεώσεων προς τους πελάτες, καθώς τα τιμολόγιά της δεν έχουν αυξηθεί τα τελευταία ένδεκα χρόνια, ενώ το λειτουργικό της κόστος έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί. Η Μetrogas έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές για τα οικονομικά της προβλήματα, ενώ τον Νοέμβριο έκανε γνωστό πως αντιμετωπίζει έλλειψη ρευστότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk