Σέρφερ οι κροκόδειλοι

Διεθνής ομάδα ειδικών που έλαβε μέρος σε έρευνα την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ στην Αυστραλία ανακάλυψε ότι οι κροκόδειλοι δεν περιορίζονται στα γλυκά νερά των ποταμών και των λιμνών αλλά μπορούν να μετακινούνται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις στη θάλασσα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μεγαλύτερα ερπετά του πλανήτη ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα στην ανοικτή θάλασσα, κάνοντας… σέρφινγκ στα μεγάλα ωκεάνια ρεύματα για να διευκολυνθούν στη μετακίνησή τους.

ΛΟΝΔΙΝΟ Διεθνής ομάδα ειδικών που έλαβε μέρος σε έρευνα την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ στην Αυστραλία ανακάλυψε ότι οι κροκόδειλοι δεν περιορίζονται στα γλυκά νερά των ποταμών και των λιμνών αλλά μπορούν να μετακινούνται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις στη θάλασσα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μεγαλύτερα ερπετά του πλανήτη ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα στην ανοικτή θάλασσα, κάνοντας… σέρφινγκ στα μεγάλα ωκεάνια ρεύματα για να διευκολυνθούν στη μετακίνησή τους.

Οι κροκόδειλοι θεωρούνταν πολύ κακοί κολυμβητές και γι΄ αυτό οι επιστήμονες ανέκαθεν είχαν την απορία πώς είχαν καταφέρει να βρεθούν σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές του Νοτιανατολικού Ειρηνικού Ωκεανού από την Ανατολική Ινδία στα Νησιά Φίτζι και από τη Νότια Κίνα στη Βόρεια Αυστραλία.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν πομπούς σε κροκοδείλους και διαπίστωσαν ότι πηγαίνουν συχνά στις εκβολές των ποταμών και εισέρχονται από εκεί στην ανοικτή θάλασσα, χρησιμοποιώντας επιφανειακά ρεύματα που αναπτύσσονται κατά μήκος των ακτών για να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις. Ενας από τους κροκοδείλους που παρακολουθούσαν οι ερευνητές ταξίδεψε για 25 ημέρες γύρω από τις ακτές της Αυστραλίας, καλύπτοντας συνολικά 600 χλμ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk