Παναγιωταρέα κατά αναρχοαυτόνομων

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξεκίνησε χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την αποκάλυψη από «Το Βήμα» της σκληρής επιστολής που έστειλε ο καθηγητής Νομικής κ. Αντ. Μανιτάκης προς τον πρύτανη κ. Αν. Μάνθο για την υπόθεση της υποψηφιότητας της κυρίας Αννας Παναγιωταρέα σε θέση τακτικής καθηγήτριας. Από την πλευρά της, η κυρία Παναγιωταρέα με επιστολή που έστειλε χθες στο «Βήμα» υποστήριξε ουσιαστικά ότι για την απόρριψη της εκλογής της φταίνε οι… χούλιγκαν.

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξεκίνησε χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την αποκάλυψη από «Το Βήμα» της σκληρής επιστολής που έστειλε ο καθηγητής Νομικής κ. Αντ. Μανιτάκης προς τον πρύτανη κ. Αν. Μάνθο για την υπόθεση της υποψηφιότητας της κυρίας Αννας Παναγιωταρέα σε θέση τακτικής καθηγήτριας. Από την πλευρά της, η κυρία Παναγιωταρέα με επιστολή που έστειλε χθες στο «Βήμα» υποστήριξε ουσιαστικά ότι για την απόρριψη της εκλογής της φταίνε οι… χούλιγκαν. Οπως αναφέρει, στη διαδικασία εξέλιξής της «παραβιάστηκε με τον πιο ωμό τρόπο η ακαδημαϊκή ελευθερία». Οπως είναι γνωστό, ο κ. Μάνθος χαρακτήρισε άκυρη την απόφαση των καθηγητών που απέρριψαν την υποψηφιότητα της κυρίας Παναγιωταρέα και ζήτησε να σχηματιστεί νέο εκλεκτορικό σώμα που θα κρίνει εκ νέου την υπόθεση. Ο κ. Μάνθος έκρινε ότι η παραίτηση ενός μέλους του εκλεκτορικού σώματος, σε συνδυασμό με την είσοδο ομάδας φοιτητών στην αίθουσα συνεδρίασής του, αποτελεί λόγο ακυρότητας της διαδικασίας. Η κίνηση του πρύτανη του ΑΠΘ προκάλεσε την αντίδραση του μέλους της γενικής συνέλευσης του Τμήματος ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος και έγκριτου νομικού κ. Μανιτάκη, ο οποίος και απέστειλε σκληρή επιστολή προς τον κ. Μάνθο, χαρακτηρίζοντας την κρίση του «νομικά αβάσιμη».

«Εγιναν επανειλημμένως εισβολές στην αίθουσα συνεδριάσεων ομάδας “αναρχοαυτόνομων” φοιτητών ή μη, οι οποίοι απειλούσαν με διακοπή της διαδικασίας, κατάληψη κτλ. σε περίπτωση που το εκλεκτορικό σώμα έδειχνε διάθεση να προχωρήσει στην εκλογή μου» αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Παναγιωταρέα περιγράφοντας τη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος που θα έκρινε την εκλογή της. Στην ίδια επιστολή επιτίθεται στον κ. Μανιτάκη αναφέροντας: «Η αποχώρησή τους εξασφαλίστηκε μόνον όταν ο καθηγητής Μανιτάκης τους διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά (δηλαδή, ότι προδιαγράφεται πιθανότατα ως αποτέλεσμα των ενεργειών του η μη εκλογή μου ως πρωτοβάθμιας καθηγήτριας) και ότι, κατά συνέπεια, η βοήθειά τους περιττεύει».

«Ε ξάλλου, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την επιστημοσύνη του κ. Μανιτάκη, πρέπει να παρατηρήσω ότι ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής ξέρουν αυτό που εμφανίζεται να αγνοεί ο καθηγητής τους, ότι δηλαδή η παρουσία τρίτων προσώπων, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συνεδρίαση συλλογικού οργάνου της διοίκησης, επιφέρει απόλυτη ακυρότητα των όποιων αποφάσεών του» συνεχίζει. «Ο πρύτανης, λοιπόν, με την απόφασή του να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να διασφαλίσει τα αυτονόητα» δηλώνει η κυρία Παναγιωταρέα. Και καταλήγει: «Αν αφήσουμε να γενικευθούν τέτοια φαινόμενα, τότε η πανεπιστημιακή κοινότητα θα γίνει έρμαιο της βίας και της αυθαιρεσίας».

Πάντως, ο κ. Μανιτάκης έχει ζητήσει από τον πρύτανη του ΑΠΘ, προτού καταλήξει σε οριστική απόφαση και απορρίψει την αναφορά του, να τη διαβιβάσει στην Ολομέλεια της νομικής επιτροπής του Ιδρύματος για να την κρίνουν τα μέλη της. Τέλος, τον ενημερώνει ότι παραιτείται από μέλος της γενικής συνέλευσης του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

«Διαμαρτυρία χωρίς διακοπή συνεδρίασης»
Νομικοί που παρέστησαν στη σχετική με την υποψηφιότητα της κυρίας Αννας Παναγιωταρέα (φωτογραφία) εκλογική διαδικασία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης δήλωσαν προς «Το Βήμα» ότι η ομάδα των «αναρχοαυτόνομων» δεν διέκοψε τη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος, αλλά πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδρίασης προτού αυτή ξεκινήσει. Στην ίδια κατεύθυνση, ο καθηγητής του τμήματος και παρών στη συνεδρίαση κ. Γρ. Πασχαλίδης δηλώνει στο «Βήμα» ότι «οι φοιτητές αποχώρησαν και η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά. Δεν υπήρξε ούτε επεισόδιο ούτε ένταση και η διαδικασία έγινε με κλειστή την πόρτα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk