Προεκλογικές προσλήψεις 10.000 ανέργων με προγράμματα Σταζ

Στο παρά πέντε των εκλογών η Νέα Δημοκρατία ανοίγει τις πόρτες του Δημοσίου σε τουλάχιστον 10.000 ανέργους, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτόν τα επιδοτούμενα προγράμματα Σταζ. Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ. Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι.Παναγόπουλος μιλώντας για έναν ολόκληρο μηχανισμό που είχε στηθεί στον Οργανισμό με στόχο το βόλεμα… ημετέρων, καθώς και για «όργιο ρουσφετιού». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του έκανε λόγο για «σκοτεινή,υπόγεια,ύποπτη έως και παράνομη διαδικασία» .

Προεκλογικές  προσλήψεις  10.000 ανέργων με προγράμματα Σταζ | tovima.gr

Στο παρά πέντε των εκλογών η Νέα Δημοκρατία ανοίγει τις πόρτες του Δημοσίου σε τουλάχιστον 10.000 ανέργους, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτόν τα επιδοτούμενα προγράμματα Σταζ (Stage). Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ. Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι.Παναγόπουλος μιλώντας για έναν ολόκληρο μηχανισμό που είχε στηθεί στον Οργανισμό με στόχο το βόλεμα… ημετέρων, καθώς και για «όργιο ρουσφετιού».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του έκανε λόγο για «σκοτεινή,υπόγεια,ύποπτη έως και παράνομη διαδικασία» . Διερωτάται με νόημα «επιτέλους,εισαγγελείς δεν υπάρχουν σε αυτή τη χώρα;» και ζητεί να επιληφθεί του θέματος η διακομματική επιτροπή.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα για την… τακτοποίηση των «γαλάζιων» παιδιών προέρχονται από πόρους του ΟΑΕΔ, δηλαδή από εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Σύμφωνα με καταγγελίες από υπουργικά και βουλευτικά γραφεία υπήρχαν… προτάσεις με ονόματα για να συμπληρωθούν οι θέσεις στα «διάσημα» πλέον προγράμματα Σταζ. Ουσιαστικά δημιουργείται μια νέα γενιά εργαζόμενων «ομήρων», οι οποίοι για να βρουν μια θέση εργασίας αναγκάζονται να περάσουν από πολιτικά γραφεία.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη στους ανέργους, παρά το ότι η κυβέρνηση μοιράζει εκ νέου υποσχέσεις για περιορισμό της εισφοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk