Με δόσεις θα γίνεται η πληρωμή τού ΦΠΑ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αγορά θέτει σε εφαρμογή δύο εβδομάδες προ των εκλογών η κυβέρνηση. Χθες υπεγράφη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την καταβολή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 800.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε τρεις δόσεις. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του φόρου υπό τις εξής προϋποθέσεις:…

Με δόσεις θα γίνεται η πληρωμή τού ΦΠΑ | tovima.gr

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αγορά θέτει σε εφαρμογή δύο εβδομάδες προ των εκλογών η κυβέρνηση. Χθες υπεγράφη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την καταβολή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 800.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε τρεις δόσεις. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του φόρου υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Καταβολή του 30% τουλάχιστον του οφειλόμενου φόρου με την υποβολή της δήλωσης, και 2. Πληρωμή του υπόλοιπου φόρου σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Το ποσό κάθε δόσης προσαυξάνεται 1% ως τη λήξη του δεύτερου μήνα από την υποβολή της δήλωσης, ενώ από τον τρίτο μήνα επιβάλλεται προσαύξηση 2% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Είναι προφανές ότι με τη ρύθμιση ετεροχρονίζεται η καταβολή ΦΠΑ και απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες όσοι δεν έχουν καταβάλει τον οφειλόμενο φόρο αλλά θα σπεύσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Παράλληλα «παγώνουν» ως το τέλος του έτους οι πλειστηριασμοί για χρέη προς τις τράπεζες ύψους ως 200.000 ευρώ.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk