η Οι «ελληνικές επιλογές» της UΒS με σύσταση αγοράς αφορούν το τρέχον διάστημα μεταξύ άλλων τους τίτλους των ΑLΑΡΙS (1,30 ευρώ τιμή-στόχος), Αlpha Βank (9, 50 ευρώ), Ελλάκτωρ (12,5 ευρώ), ΓΕΚ (8 ευρώ), Ιntralot (5 ευρώ), Μarfin Ιnvestment Group (7,20 ευρώ), ΟΠΑΠ (29,80 ευρώ) και Τerna Εnergy (9,40 ευρώ).

η Με βάση και τη νέα εισαγωγή στον δείκτη ΜSCΙ Greece της Τράπεζας Κύπρου τα επιμέρους ειδικά βάσει των μετοχών του δείκτη διαμορφώνονται ως εξής: Εθνική με 25,50%, ΟΠΑΠ με 13,00%, Αlpha Βank με 8,31%, ΟΤΕ με 7,79%, CocaCola Ηellenic με 7,37%, Κύπρου με 7,27%, ΕFG Εurobank με 7,11%, Πειραιώς με 7,08%, Μarfin Ιnvestment Group με 6,45%, ΔΕΗ με 4,89%, Τιτάν με 3,16% και ΕΛΛΠΕ με 2,06%.

η Καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν υπεραποδώσει, η Νomura προτείνει μείωση θέσεων πριν από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου και επιλεκτικές τοποθετήσεις σε πιθανή υποχώρηση μετά τα αποτελέσματα. Σύσταση αγοράς διατηρεί τώρα μόνο για την Αlpha Βank, με τιμή-στόχο τα 9,2 ευρώ.

η Στα 40,5 ευρώ έχει αυξήσει την τιμή-στόχο για τη Βασιλόπουλος η ΗSΒC, ενώ συστήνει στους μετόχους μειοψηφίας να μη δεχτούν τη δημόσια πρόταση της Delhaize. Η προσφορά της τελευταίας στα 30,5 ευρώ υποτιμά, όπως εκτιμά, τη δίκαιη αποτίμηση της Βασιλόπουλος, ενώ αν η Delhaize θέλει να επιτύχει τον στόχο της θα πρέπει να αυξήσει την προσφορά της.

η Αύξηση θέσεων για την Πειραιώς συστήνει η JΡ Μorgan, ενώ σύσταση πώλησης διατηρεί η Goldman Sachs (αν και αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή). Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θεωρήθηκαν ελαφρώς καλύτερα των αναμενομένων ως απόρροια του αποτελεσματικότερου ελέγχου του κόστους και των χαμηλότερων προβλέψεων, οι οποίες πάντως σχεδόν διπλασιάστηκαν.

η Αψηφώντας τους φόβους ότι η επιβράδυνση της οικονομίας θα έφερνε το τέλος του ισχυρού momentum (δυναμικής) ανάπτυξής της, η Jumbo ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, ανέφερε η ΗSΒC, ενώ η λειτουργική κερδοφορία ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς. Η Deutsche Βank αύξησε την τιμήστόχο για τη μετοχή στα 6,40 ευρώ.

η «Ισχυρά» χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα της ΔΕΗ οι Citi και Deutsche Βank που συστήνουν αγορά της μετοχής με τιμές-στόχους στα 25 ευρώ και στα 22 ευρώ αντίστοιχα. Σύμφωνα με την ΗSΒC τα αποτελέσματα ενισχύθηκαν τόσο λόγω του χαμηλότερου κόστους της ενέργειας όσο και από την αποτίμηση σε τιμές 31 Μαρτίου 2009 της υποχρέωσης κάλυψης του ελλείμματος δικαιωμάτων εκπομπών CΟ2 του προηγούμενου έτους, ύψους 25,6 εκατ. ευρώ. Τα οφέλη αυτά θα εκλείψουν το β΄ τρίμηνο από τη στιγμή που αυξήθηκαν οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών. Λόγω πάντως των θετικών τάσεων στα κόστη, η διοίκηση αναθεώρησε την πρόβλεψη στο λειτουργικό περιθώριο στο 26% από 21% προηγουμένως.