Σύντομα

* Σφακιανάκης: Αύξηση πωλήσεων 10,2% στα 486,2 εκατ. ευρώ αλλά μείωση κερδών κατά 78% στα 6,1 εκατ. ευρώ παρουσίασε το 2008 ο όμιλος που δραστηριοποιείται στη χονδρική και λιανική αγορά του αυτοκινήτου, ως αποτέλεσμα της σημαντικής πτώσης της ζήτησης από το τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Το ΔΣ της εταιρείας δεν θα προτείνει τη διανομή μερίσματος και όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση έχει θέσει σε εφαρμογή ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των εταιρειών του με σκοπό τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της παραγωγικότητας προκειμένου το 2009 να επιτευχθεί η μείωση του δανεισμού και των αποθεμάτων.

Σύντομα | tovima.gr

* Σφακιανάκης: Αύξηση πωλήσεων 10,2% στα 486,2 εκατ. ευρώ αλλά μείωση κερδών κατά 78% στα 6,1 εκατ. ευρώ παρουσίασε το 2008 ο όμιλος που δραστηριοποιείται στη χονδρική και λιανική αγορά του αυτοκινήτου, ως αποτέλεσμα της σημαντικής πτώσης της ζήτησης από το τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Το ΔΣ της εταιρείας δεν θα προτείνει τη διανομή μερίσματος και όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση έχει θέσει σε εφαρμογή ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των εταιρειών του με σκοπό τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της παραγωγικότητας προκειμένου το 2009 να επιτευχθεί η μείωση του δανεισμού και των αποθεμάτων. Ο όμιλος διέψευσε δημοσίευμα που αναφερόταν σε εξαγορά των δραστηριοτήτων του από τον όμιλο Λαϊνόπουλου και εκτίμησε ότι το 2009 οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 500 εκατ. ευρώ.

* ΟΠΑΠ: Από την Κύπρο ξεκίνησε η αναμόρφωση των πρακτορείων του οργανισμού με την εφαρμογή της ενιαίας εταιρικής εικόνας. Σκοπός της αναμόρφωσης είναι η αύξηση της αναγνωσιμότητας του οργανισμού και πρωτίστως η βελτίωση της αισθητικής, της εργονομίας και της λειτουργικότητας των τόπων εξυπηρέτησης του κοινού. Συνολικά στην Κύπρο θα αναμορφωθούν 160 πρακτορεία ΟΠΑΠ, εντός των επομένων τριών μηνών. Η αναμόρφωση του δικτύου του οργανισμού στην Ελλάδα, όπου ήδη έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των πρακτορείων ΟΠΑΠ, θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του αντίστοιχου έργου στην Κύπρο.

* Ικτίνος: Αύξηση ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 9,8% στα 20,48 εκατ. ευρώ και ebitda κατά 43,8% στα 3,66 εκατ. ευρώ αλλά πτώση των καθαρών κερδών κατά 16,7% στα 1,35 εκατ. ευρώ σημείωσε το 2008 σε σχέση με το 2007 η εισηγμένη μαρμαροβιομηχανία. Η μείωση των καθαρών κερδών αποδίδεται από τη διοίκηση στην αρνητική αποτίμηση κατά 910.000 ευρώ των παράγωγων χρηματοοικονομικών προϊόντων της, τα οποία σύναψε για να σταθεροποιήσει το κόστος δανεισμού για την επόμενη πενταετία. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν στα 9,5 εκατ. ευρώ και αντιπροσώπευαν το 47% των συνολικών πωλήσεων από 35% το 2007.

* Velti: Η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στηνπαροχή λογισμικού σε τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και διαφημιστικές εταιρείες και είναι εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου σημείωσε το 2008 αύξηση εσόδων 164% στα 52,4 εκατ. ευρώ, άνοδο 58% (στα 7,9 εκατ. ευρώ) στα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων και αύξηση 42% στα 0,20 ευρώ στα αναμορφωμένα κέρδη ανά μετοχή. Σε 3μηνο αναμένει ανάπτυξη σε ποσοστό 50% υψηλότερο της περσινής αντίστοιχης περιόδου.

* Visa Ηellas: Την επέκταση της συνεργασίας της με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσω δωρεάς ύψους 20.000 ευρώ για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των στελεχών του τμήματος ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk