Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

«Αν ήμουν υπουργός Οικονομίας το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να έψαχνα την επόμενη δουλειά μου» απάντησε ο κ. Α. Βγενόπουλος (στο σκίτσο) στην υποθετική ερώτηση που του τέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, στην οποία ήταν επίσημος ομιλητής, για το τι θα έκανε αν ήταν υπουργός Οικονομίας. Προφανώς, ο κ. Βγενόπουλος θέλησε με τον τρόπο αυτό να πει ότι η δουλειά τού υπουργού Οικονομίας δεν είναι καθόλου ευχάριστη και συχνά καλείται να λάβει επώδυνες αποφάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να τον υποχρεώσουν.

Η ερώτηση…
«Αν ήμουν υπουργός Οικονομίας το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να έψαχνα την επόμενη δουλειά μου» απάντησε ο κ. Α. Βγενόπουλος (στο σκίτσο) στην υποθετική ερώτηση που του τέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, στην οποία ήταν επίσημος ομιλητής, για το τι θα έκανε αν ήταν υπουργός Οικονομίας.

* * *
Προφανώς, ο κ. Βγενόπουλος θέλησε με τον τρόπο αυτό να πει ότι η δουλειά τού υπουργού Οικονομίας δεν είναι καθόλου ευχάριστη και συχνά καλείται να λάβει επώδυνες αποφάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να τον υποχρεώσουν… να ψάχνει για δουλειά ένα ωραίο πρωινό.

* * *
Η ερώτηση πάντως ήταν μισή. Η άλλη μισή θα έπρεπε να είναι για το αν ο ίδιος θα προσλάμβανε στη ΜΙG έναν πρώην υπουργό Οικονομίας. Η απάντηση θα είχε τρομερό ενδιαφέρον…

… το καρότο
Πάντως, ο κ. Βγενόπουλος δεν έκανε καμία αναφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΙG. Επλεξε μόνον το εγκώμιο του ελληνικού εφοπλιστικού κόσμου, λέγοντας ότι αν δεν ήταν αυτός η ΜΙG δεν θα υπήρχε και μετά μίλησε για την κρίση και για τις ευκαιρίες που υπάρχουν. * * *
Καλά το πάει. Αφού τους λιβάνισε, τους έδειξε το καρότο και λίαν συντόμως θα τους δείξει και την… αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

…οι συστάσεις
Υπενθύμισε ωστόσο στο ακροατήριο ότι είναι ίσως το μοναδικό μέλος της Ναυτιλιακής Λέσχης του Πειραιά το οποίο προτάθηκε από τους κκ. Στ. Νταϊφά και Γ. Βαρδινογιάννη την εποχή που ήταν πρόεδροι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αντιστοίχως.

* * *
Με άλλα λόγια, πράσινοι, κόκκινοι, κανένα πρόβλημα. Ολοι μπορείτε να συμμετέχετε στην αύξηση. Α, να μην ξεχάσουμε και τους κίτρινους, διότι κάπου εκεί μέσα πήρε το μάτι μας και τον κ. Δ.Μελισσανίδη .

…και η υποστήριξη
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Νταϊφά, ο οποίος απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΜΙG για το θέμα της Ολυμπιακής είπε: «Συνεχίστε το έργο σας. Θεωρώ εθνική υπόθεση την εμπλοκή σας στην Ολυμπιακή.Θα πρέπει να σας συμπαρασταθεί όλος ο κόσμος,το ίδιο θα κάνω και εγώ».

* * *
Οπως έλεγαν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, ίσως ο κ. Νταϊφάς μετουσιώσει τη θερμή αυτή υποστήριξη σε συμμετοχή στο placement που έχει ανακοινώσει η ΜΙG για την Ολυμπιακή.

Ο χρόνος πιέζει
Κατατέθηκε από τον σύμβουλο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, την Κantor, το επικαιροποιημένο business plan που είχε ζητήσει το υπουργείο Οικονομίας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης του επιχειρησιακού σχεδίου για τη σωτηρία της εταιρείας. * * *
Οπως σημειώνει ο σύμβουλος, για να είναι βιώσιμο το business plan θα πρέπει η χρηματοδότηση του ομίλου με τα επιπλέον 16 εκατ. ευρώ να έχει ολοκληρωθεί ως την 1η Απριλίου.

Πράσινη Ελλάδα!
Τα διεθνώς γνωστά νησιά μας θα γίνουν και green islands, αφού χθες παρουσιάστηκε και επίσημα από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ.Χατζηδάκη η επιλογή του ΑϊΣτράτη, παλαιού τόπου εξορίας των Αριστερών, ως του πρώτου νησιού που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

* * *
Στην παρουσίαση, ενεργειακός παράγων, ο οποίος πρόσκειται στην αντιπολίτευση, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Οσο αργούν οι εκλογές δεν θα έχουν δίλημμα για πράσινο νησί οι κυβερνώντες. Θα βαφτεί πράσινη όλη η Ελλάδα!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk