Δευτέρα


* Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Βαξεβάνη Το Ω της Χριστίνας Ωνάση στις εκδόσεις Καστανιώτη από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Στέλιο Παπαδημητρίου και τον δημοσιογράφο Θανάση Λάλα. Στην Αίθουσα Λόγου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, στις 12 το μεσημέρι. * Εκδήλωση για τον Μάρκο Ζέρβα και το βιβλίο του με τίτλο Finos Film 1939-1977. Ο Μύθος και η Πραγματικότητα των εκδόσεων Αγκυρα. Θα μιλήσουν οι Νόρα Κατσέλη, Κώστας Κουτσομύτης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Σπύρος Καλογήρου και η εκδότρια Αναστασία Παπαδημητρίου. Στον χώρο Αγκυρα – Πολυχώρος, Σόλωνος 124, 8 μ.μ. * Παρουσίαση του βιβλίου του Πασχάλη Γ. Λαμπαρδή Ο ταξιδευτής του Βοσπόρου στις εκδόσεις Ιωλκός. Θα μιλήσουν οι Αλέκος Αλαβάνος και Γεώργιος Κατσάρης. Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών, Δ. Σούτσου 46, 8 μ.μ. * Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Στράτης Στρατήγης H Σκάλα του Γασπάρη. H ιστορία ενός αθηναϊκού σπιτιού. Θα μιλήσουν ο διευθυντής του Μουσείου Στέλιος Λυδάκης και ο καθηγητής Αλέξανδρος Παπαγεωργίου-Βενετάς. Στον κήπο του Μουσείου (Παπαρρηγοπούλου 7, πλατεία Κλαυθμώνος), στις 8.30 μ.μ.


Τρίτη


* Το βιβλίο της Ελένης Βαροπούλου Το ζωντανό θέατρο. Δοκίμιο για τη σύγχρονη σκηνή των εκδόσεων Αγρα θα παρουσιάσουν η Μάγια Λυμπεροπούλου, ο Βίκτωρ Αρδίττης, ο Πέτρος Μάρκαρης και η συγγραφέας του βιβλίου, κριτικός και ιστορικός του θεάτρου Ελένη Βαροπούλου, στο Ινστιτούτο Goethe, Ομήρου 14-16, στις 8 μ.μ. * Εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου Κοινωνικές επιστήμες και πρωτοπορία στην Ελλάδα 1950-1967. Ειδικό αφιέρωμα από τις εκδόσεις Gutenberg. Ομιλητές οι καθηγητές και ερευνητές Michel Sivignion, Μάριος Ραφαήλ, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Γεράσιμος Νοταράς, Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Κούλα Κασιμάτη, Ηλίας Νικολακόπουλος, με συντονίστρια την Ιωάννα Λαμπίρη-Δημάκη. Στην Αίθουσα Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, στις 12 το μεσημέρι. * Παρουσίαση του τρίτομου έργου του καθηγητή Απόστολου Γ. Μανώλη με τίτλο Ιστορία της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής εξ εγγράφων και κειμένων του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη. Θα μιλήσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, αρχιεπίσκοπος Μεθόδιος Φούγιας, Αντώνης Πρωτονοτάριος και Βασίλης Καραγιώργος. Στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, στις 12 το μεσημέρι.


Τετάρτη


* Το βιβλίο της Βαλεντίνης Βούλγαρη Νότες για την Ισαβέλλα (εκδόσεις της Εστίας) θα παρουσιάσουν ο καθηγητής Νίκος Καραπιδάκης, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπακουνάκης και ο καθηγητής Σπυρίδων Φλογαΐτης στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Ακαδημίας 60, στις 7.30 μ.μ. * Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το βιβλίο του Πέτρου Παπαγεωργίου Το δεύτερο μήλο της γνώσης στην ταράτσα του «Μικρού Πολυτεχνείου» κάτω από την Ακρόπολη, πλατεία Αγίων Ασωμάτων 7, 9.30 μ.μ. * Συνάντηση με τη συγγραφέα της βιογραφίας του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη με την ευκαιρία του νέου της βιβλίου Πετάει, πετάει το σύννεφο (εκδόσεις Ψυχογιός). Στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, Πανεπιστημίου 17, στις 6.30 μ.μ. * Παρουσίαση της έκδοσης του Ιστορικού Αρχείου της ATE Ο τραπεζικός συνδικαλισμός στη μεταπολίτευση ­ Το αρχείο του Γ. Ανωμερίτη 1974-1985 από τους Λουκά Αποστολίδη, Κώστα Αμούντζια και Ευάγγελο Πρόντζα.


Πέμπτη


* Το μυθιστόρημα του Στέλιου Κούλογλου Μην πας ποτέ μόνος στο ταχυδρομείο των εκδόσεων Ωκεανίδα παρουσιάζεται από τους Ελένη Ροδοπούλου, Κωνσταντίνο Μάγνη, Παναγιώτη Χατζή και τον συγγραφέα στο βιβλιοπωλείο Πολύεδρο, Κανακάρη 147, στην Πάτρα, στις 8.45 μ.μ. * Οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν το βιβλίο του Ιωάννη Σταθόπουλου Το κίνημα του Ναυτικού, Μάιος 1973. Προσωπική μαρτυρία. Θα μιλήσουν οι Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, αντιναύαρχος ε.α., Νίκος Παππάς, ναύαρχος ε.α., και ο συγγραφέας. Στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, στις 12 το μεσημέρι.