Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 16 τραυματίστηκαν όταν ένα ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς σε μια σημαντική διασταύρωση, στα βόρεια προάστια του Τορόντο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, το φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε οκτώ έως δέκα άτομα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση των θυμάτων. Αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο, κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Ο οδηγός συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για την ηλικία, το φύλο ή το πιθανό κίνητρό του, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια ή για τροχαίο ατύχημα.

Εικόνες που μεταδίδουν τα καναδικά δίκτυα εικονίζουν στο σημείο ένοπλους αστυνομικούς καθώς και ιατρικό προσωπικό που έχει σπεύσει σε βοήθεια των τραυματιών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Toronto Star, γύρω στη 1.30 τοπική ώρα, το λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε οκτώ έως δέκα άτομα.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental, όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

«Συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες και το συντομότερο δυνατό θα ενημερώσουμε τους Καναδούς» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, προσθέτοντας πως «οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της επίθεσης».