Μαχητικά της Δαμασκού και της Ρωσίας πραγματοποίησαν νέα σειρά επιδρομών στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες συνοικίες του Χαλεπίου σύμφωνα με πηγές των ανταρτών και του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μιλώντας στο Reuters από το Χαλέπι, ο Αμάρ αλ Σέλμο, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στον ανατολικό τομέα του Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντάρτες, δήλωσε: «Δυστυχώς (οι επιδρομές) συνεχίζονται.«

Οι επιδρομές είναι σφοδρές και συνεχείς, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελ Ραχμάν.

Σφοδροί ήταν οι βομβαρδισμοί και το προηγούμενο 24ωρο με τους νεκρούς να έχουν πλέον ξεπεράσει τους εκατό.

Παρά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, η διπλωματία δείχνει ανίκανη να σταματήσει τη σύγκρουση αυτή που έχει στοιχίσει τη ζωή 300.000 και πλέον ανθρώπων και έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, οι επιδρομές ήταν συνεχείς την Παρασκευή, οι καταστροφές μεγάλες και τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το μέγεθος της βίας.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι διαθέτουν πλέον μόνο 2.000 λίτρα καυσίμων και στο εξής πρέπει να επιλέγουν πού θα επεμβαίνουν.