Περισσότεροι από 100 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από κατολισθήσεις λάσπης που «κατάπιαν» δεκάδες σπίτια στη μικρή κοινότητα Μπαντούλα της Σρι Λάνκα. Ο απολογισμός αναμένεται βαρύτερος, καθώς συνολικά πάνω από 300 άνθρωποι έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι.

Ο υπουργός διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων της Σρι Λάνκα επισκέφθηκε την περιοχή δηλώνοντας ότι «περισσότεροι από 100 άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι νεκροί» στο μικρό χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 190 χλμ από την πρωτεύουσα Κολόμπο.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης διακόπηκε λόγω της νύχτας και των κακών καιρικών συνθηκών. Η έρευνα θα συνεχιστεί το πρωί.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων στον οικισμό.

Η κατολίσθηση, την οποία προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Περίπου 120 σπίτια καλύφθηκαν από την λάσπη, παγιδεύοντας θανάσιμα τους ενοίκους τους.

Στη χώρα σημειώνονται ισχυρές βροχές τις τελευταίες ημέρες και οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κατολισθήσεων λάσπης ή πτώσης βράχων. Η περίοδος των μουσώνων στον Ινδικό Ωκεανό ξεκινά τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι το Δεκέμβριο.