Η πλειονότητα των μελών της ένωσης κατασκευαστικών επιχειρήσεων της Βρετανίας EEF τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όσο μεγαλύτερες είναι, τόσο περισσότερο θέλουν το Λονδίνο να παραμείνει σε αυτή, σύμφωνα με μια μελέτη που εκπόνησε η ιδία και έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

Πάνω από το 85% των βρετανικών επιχειρήσεων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μόλις ένα 7% εκφράζει την επιθυμία η χώρα να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ενώ πάνω από το 90% των επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο επικεφαλής της EEF Τέρι Σκουόλερ δήλωσε ότι «είναι παράλογο να αποσυνδεθούμε από μια μείζονα αγορά μας» και προειδοποίησε ότι είναι «μάλλον υπερβολικά φιλόδοξο» να θεωρεί κανείς ότι η Βρετανία «μπορεί να κόψει τις γέφυρες και να μην έχει συνέπειες».

Η έρευνα αυτή δημοσιοποιήθηκε καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε ότι οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές είναι ελεύθεροι να κάνουν εκστρατεία για ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, το οποίο έχει υποσχεθεί να διεξαγάγει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εάν οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο έτος.

Ο Όζμπορν είπε ότι υπάρχει ένα «ευρύ φάσμα απόψεων» και κάποιες «πολύ ισχυρές απόψεις» στην επιχειρηματική κοινότητα σχετικά με την Ευρώπη. «Αν δεν πίστευα ότι είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα επιχειρηματολογούσα υπέρ αυτού», συμπλήρωσε.