ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ
Η αστυνομία της Καμπότζης συνέλαβε τον Ρώσο μεγιστάνα του κατασκευαστικού τομέα, Σεργκέι Πολόνσκι, και σκοπεύουν να τον παραδώσουν στις ρωσικές Αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες περί απάτης που τον βαραίνουν.
Ο 41χρονος Πολόνσκι συνελήφθη την Κυριακή από μια ομάδα αστυνομικών την ώρα που έκανε ηλιοθεραπεία στην ακρογιαλιά του ιδιωτικού του νησιού στα ανοικτά του τουριστικού θερέτρου Σιχάνουκβιλ στη νοτιοδυτική Καμπότζη.
Οι ρωσικές δικαστικές αρχές είχαν διατάξει από τον περασμένο Ιούνιο τη σύλληψη του Πολόνσκι, ο οποίος κατηγορείται για μεγάλης κλίμακας απάτη και συγκεκριμένα για κατάχρηση ποσού 130 εκατομμυρίων ευρώ για την οικοδόμηση την περίοδο 2007-08 ενός ουρανοξύστη στη Μόσχα, του «Πύργου της Ομοσπονδίας» που επρόκειτο να γίνει το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι είχαν δώσει προκαταβολές αλλά το σχέδιο ναυάγησε και το χτίσιμο του κτιρίου ματαιώθηκε.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας Αλέγκ Σλιτσένκο, ο Πολόνσκι -πρώην ιδιοκτήτης του κατασκευαστικού ομίλου Mirax Group- καταζητούνταν επίσης στην Ελβετία για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ο Πολόνσκι είχε συλληφθεί πάλι στο Σιχάνουκβιλ μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες του, κατηγορούμενοι πως είχαν απειλήσει με μαχαίρι τα έξι μέλη του πληρώματος ενός σκάφους που τους μετέφερε σε ένα κοντινό νησί. Τα θύματα δήλωσαν τότε ότι οι Ρώσοι τους κλείδωσαν σε μια καμπίνα και στην τουαλέτα και μετά τους ανάγκασαν να πηδήξουν στη θάλασσα. Τελικά, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Απρίλιο, αφού κρατήθηκε επί τρεις μήνες σε φυλακή στην Καμπότζη.