H Xαμάς έχει εκτοξεύσει περίπου 1.000 πυραύλους στο Ισραήλ, τους οποίους έχει προμηθευτεί από το Ιράν και την Κίνα ή στην περίπτωση των Qassam τους έχει κατασκευάσει επιτόπου. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει καταστρέψει τους περισσότερους από τους εναπομείναντες. Όμως, όπως φαίνεται, όσο συνεχίζει η Γάζα να προμηθεύεται πολεμοφόδια μέσω της Αιγύπτου, η δύναμη της Χαμάς δεν πρόκειται να καμφθεί.
Όσον αφορά τους ακριβείς αριθμούς των πολεμοφοδίων που έχει στην πραγματικότητα η Χαμάς και άλλες ομάδες στη Γάζα, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Θεωρείται ωστόσο ότι μεταξύ άλλων οι Παλαιστίνιοι έχουν 100 ιρανικούς πυραύλους Fajr 5 και ρουκετοβόλα. Οι Fajr 5 έχουν 6,5 μέτρα μήκος και οι κεφαλές τους ζυγίζουν 175 κιλά, ενώ έχουν βεληνεκές έως 75 χιλιόμετρα, γεγονός που βάζει άμεσα την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ στο στόχαστρο.
Στο παλαιστινιακό οπλοστάσιο θεωρείται επίσης ότι υπάρχουν και αρκετού κινεζικοί πύραυλοι WS-1E, που έχουν βεληνεκές 40 χιλιόμετρα. Επίσης είναι γνωστό ότι υπάρχουν και αρκετά είδη πυραύλων Grad οι οποίοι μπορούν να εξοπλιστούν με διαφορετικές κεφαλές και να έχουν έτσι βεληνεκές μεταξύ 20 και 40 χιλιομέτρων, ενώ και αυτοί είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από το Ιράν.
Υπάρχουν όμως και αναφορές που λένε ότι μέρος του οπλοστασίου της Χαμάς προέρχεται από λεηλατημένα στρατόπεδα του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.
Ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από το πλούσιο οπλοστάσιο της Χαμάς είναι ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης της Αχμέντ Τζαμπαρί, η δολοφονία του οποίου από τους Ισραηλινούς ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά της τωρινής σύγκρουσης. Ο Τζαμπαρί, εκμεταλλευόμενος στην αλλαγή ηγεσίας της Αιγύπτου και την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία, άνοιξε τον δρόμο για την μεταφορά όπλων στη Γάζα μέσω των αιγυπτιακών συνόρων.
Ενδιάμεσος σταθμός για τα όπλα είναι σύμφωνα με παρατηρητές το Σουδάν. Δεν είναι τυχαίο που στα τέλη Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε μυστηριώδης αεροπορική επιδρομή σε εργοστάσιο όπλων στο Σουδάν, την οποία φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ.
Αναμφίβολα, οι ικανότητες της Χαμάς να πλήξει στρατιωτικά το Ισραήλ έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά οι επιθέσεις δεν έχουν κάμψει την ισχύ της οργάνωσης. Όσο παραμένει αδιατάρακτη η γραμμή ανεφοδιασμού Ιράν-Σουδάν-Αίγυπτος, το οπλοστάσιο της Χαμάς δεν θα αδειάσει.
Θα είναι όμως δύσκολο να πειστεί το Κάιρο να βάλει τέλος στην λαθραία μεταφορά όπλων στη Γάζα μέσα από τα αιγυπτιακά σύνορα, θα χρειαστούν μακροχρόνιες και εκτεταμένες διαπραγματεύσεις και φυσικά Παλαιστίνιοι και Αιγύπτιοι θα θέσουν όρους ζητώντας από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να κάνουν παραχωρήσεις.