«Το να ταφεί ο δολοφόνος σε κοιμητήριο της Τουλούζης θα ήταν ανάρμοστο» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Πιερ Κοέν, ισραηλίτης το θρήσκευμα. Η άρνηση προκάλεσε την άμεση καταδικαστική αντίδραση του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δήλωσε: «ήταν Γάλλος. Ας ταφεί και ας μην υπάρξουν άλλες τριβές για το θέμα αυτό».

Το θέμα προέκυψε όταν, ενώ όλα ήταν έτοιμα για τη μεταφορά στην Αλγερία της σορού του δολοφόνου επτά ατόμων, ανάμεσά τους και τριών μαθητών εβραϊκού σχολείου της Τουλούζης, η αλεγερινή κυβέρνηση υπαναχώρησε.
Απαγόρευσε την ταφή επικαλούμενη «σοβαρά ζητήματα ασφαλείας» στην όλη διαδικασία. Η οικογένεια του 23χρονου ισλαμιστή, ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία, ήταν αλγερινής καταγωγής.

Η κηδεία επρόκειτο να γίνει σήμερα σε ένα μικρό χωριό, 80 χιλιόμετρα νοτίως της Πόλης του Αλγερίου. Μετά την αρνητική στάση της κυβέρνησης της Αλγερίας ο δήμαρχος Τουλούζης διατύπωσε και τις δικές του αντιρρήσεις. Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να αναβληθεί για ένα εικοσιτετράωρο η ταφή και «να γίνουν εντατικές διαβουλεύσεις για να λυθεί το θέμα το συντομότερο».