Το κλασικό ηλεκτρικό μπλουζ του Σικάγο ταιριάζει στους Δημοκρατικούς προέδρους των ΗΠΑ. Ο Μπιλ Κλίντον έπαιξε σαξόφωνο με τους Blues Brothers, ο νυν πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τραγούδησε – έστω για όσο κρατάει ένα ρεφρέν – με τον ζωντανό θρύλο του μπλουζ BB King.

Η αναπάντεχη «συνεργασία» έλαβε χώρα στον Λευκό Οίκο την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια συναυλίας στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον «Μήνα Ιστορίας των Μαύρων», όπως έχει κηρυχθεί στις ΗΠΑ ο εφετινός Φεβρουάριος.

Το σχετικό βίντεο είναι αρκετά δημοφιλές στο youtube και δείχνει έναν ελαφρώς τρακαρισμένο Ομπάμα στην αρχή να διστάζει να ακολουθήσει, τελικά όμως να παίρνει το μικρόφωνο και να λέει το κλασικό ρεφρέν «Come on, baby don’t you want to go / Back to the same old place, my sweet home Chicago». Το Σικάγο είναι η πόλη του Ομπάμα, ο οποίος υπήρξε γερουσιαστής του Ιλινόι.

Στην εκδήλωση εκτός του 86χρονου BB King, συμμετείχε και ένας λευκός ζωντανός θρύλος, ο τραγουδιστής των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ, ο οποίος επίσης τραγούδησε μπλουζ.

«Ενα από τα δυσάρεστα του να είσαι πρόεδρος είναι ότι κάποια βράδια που θες να βγεις να περπατήσεις για να καθαρίσει το κεφάλι σου, ή να κάνεις μια βόλτα με το αυτοκίνητο, δεν μπορείς να το κάνεις. Οι μυστικές υπηρεσίες δεν θα στο επιτρέψουν. Κι αυτό είναι απογοητευτικό. Ωστόσο κάποια άλλα βράδια, ο BB King και ο Μικ Τζάγκερ έρχονται σπίτι σου για να δώσουν συναυλία! Κι αυτό κάπως ισορροπεί την κατάσταση…» είπε χαριτολογώντας στους παρευρισκόμενους ο Ομπάμα.