Οι γυναίκες ανώτατα στελέχη κερδίζουν 12.000 ευρώ λιγότερα κάθε χρόνο από τους άνδρες συναδέλφους τους στην Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, και της οποίας οι συντάκτες θεωρούν ότι θα πρέπει να περάσουν σχεδόν 100 χρόνια για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι άνδρες ανώτατα στελέχη κερδίζουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 48.000 ευρώ έναντι των 36.000 που λαμβάνουν οι γυναίκες.

Η διαφορά αυξήθηκε κατά 565 ευρώ από τον Φεβρουάριου του 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 34.000 ανώτατα στελέχη από το Chartered Management Institute (CMI), ένα βρετανικό
ινστιτούτο που ειδικεύεται σε θέματα προσωπικού.

Ωστόσο, στα κατώτερα μισθολογικά κλιμάκια, οι γυναίκες λαμβάνουν ελάχιστα μεγαλύτερους μισθούς από τους άνδρες.
Ακόμη, οι μισθοί των γυναικών (+2,8%) αυξήθηκαν περισσότερο από ότι των ανδρών (+2,3%) μέσα σε ένα έτος, αλλά με αυτόν τον ρυθμό θα χρειαστούν 98 χρόνια προκειμένου γυναίκες και άνδρες να πληρώνονται το ίδιο, αναφέρει το CMI.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος συμβάλει στην ύπαρξη της μισθολογικής διαφοράς ανάμεσα στα δύο φύλα και υποβαθμίζει τις γυναίκες που βρίσκονται σε ανώτατες θέσεις, συνεχίζοντας να πληρώνει τους άνδρες και τις γυναίκες κατά άνισο
τρόπο», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας στο CMI, Πέτρα Γουίλτον.

«Αυτό το είδος της κακοδιαχείρισης βλάπτει τις βρετανικές επιχειρήσεις. Είναι ευθύνη του κάθε επικεφαλής, της κάθε οργάνωσης και της κυβέρνησης να συμβάλει στην αλλαγή», πρόσθεσε.