Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κ. Μάριος Καρογιάν (που συμμετέχει στην κυβέρνηση με το ΑΚΕΛ) κάλεσε όλους του υπουργούς που προέρχονται από το κόμμα του να θέσουν στη διάθεση του Προέδρου Χριστόφια τις παραιτήσεις τους.
Στόχος του είναι να επισπευσθεί ο ανασχηματισμός στην Κύπρο, ο οποίος κατέστη επιβεβλημένος μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Μ. Κυπριανού (προέρχεται από το ΔΗΚΟ) και του υπουργού Άμυνας κ. Κ. Παπακώστα για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Λεμεσού.

Έτσι η Κύπρος διέρχεται σοβαρότατη πολιτική και οικονομική κρίση, με την Moody’s να υποβαθμίζει την οικονομία της, να εξακολουθεί να έχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης και θα πρέπει να καλύψει τις ζημιές από την έκρηξη, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε 2.4 δισ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας επιστρέφει σήμερα από το Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και έχει να αντιμετωπίσει και τις ολοήμερες συναντήσεις με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ. Δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν πολιτικές πηγές στη Λευκωσία, σήμερα κιόλας να ανακοινωθεί ανασχηματισμός της κυπριακής κυβέρνησης.