«Πάντα είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω ένα προσωπικό αντικείμενο, το οποίο να αντιπροσωπεύει καθαρά το ελληνικό στοιχείο.Θεωρώ το φουλάρι ό,τι πιο προσωπικό, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες» λέει η Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τα γνωστά πλέον Eireen Greek Scarves, φτιαγμένα 100% από μετάξι Σουφλίου.

Η Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου μάλλον αγαπά την ελληνική μυθολογία, για αυτό και διάλεξε ως σήμα κατατεθέν των μαντιλιών της τον Δούρειο Ιππο, σύμβολο επινοητικότητας, ευστροφίας, αποφασιστικότητας, σύμβολο ίσως της επισφράγισης της ικανότητας των Ελλήνων να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες όχι αποφεύγοντάς τες, αλλά «κυλώντας» μέσα σε αυτές. Η ίδια θυμίζει ότι στην αρχαία Ελλάδα το μετάξι ήταν γνωστό ως «σηρ» και το μεταξωτό ύφασμα ως «σηρικός». Αλλωστε, είχε φτάσει στα μέρη μας ήδη πριν από την εκστρατεία του Αλεξάνδρου, αφού έχει βρεθεί στον Κεραμεικό, σε ταφή εγγονής του Αλκιβιάδη.

Αυτή την εποχή η Ειρήνη έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη. Τα μεταξωτά φουλάρια Eireen ταξιδεύουν στο Βρετανικό Μουσείο στο πλαίσιο της έκθεσης «Defining Beauty: The Body in ancient Greek Art» και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Περισσότερα στο http://eireen.gr/

* Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Απριλίου 2015