Είναι ορισμένοι άντρες που υιοθετούν το «όταν τρώμε, δεν μιλάμε» και στο πεδίο του σεξ. Και είμαστε και ορισμένες γυναίκες που δεν επιβραβεύουμε αυτά τα ήσυχα παιδιά. Γιατί θέλουμε να γνωρίζουμε τι γίνεται. Δεν σας αρέσει το φαγητό; Σας αρέσει τόσο που θέλετε να συγκεντρωθείτε και να το απολαύσετε; Τρώτε αυτό το φαγητό, αλλά θα λαχταρούσατε κάτι άλλο; Η σιωπή σας μας βάζει σε ατέρμονα ερωτήματα. Σε έρευνα του γυναικείου περιοδικού «Women’s Health» αναφέρεται ότι το 23% των γυναικών που ερωτήθηκαν νιώθουν αμήχανα όταν ο σύντροφός τους είναι «στο αθόρυβο», ενώ το 67% βρίσκει λόγο ύπαρξης της σιωπής μόνο όταν υπάρχει φόβος να τους πιάσει κάποιος. Οι γυναίκες τα θέλουμε τα ερωτικά τα λόγια τα μεγάλα: άλλες πρόστυχα, άλλες επιβεβαιωτικά και άλλες ως ένα ποτ πουρί ανάλογα με τα κέφια.

Οι άντρες, από την άλλη, είστε από τη φύση σας πιο σωματικοί και οπτικοί τύποι σε σύγκριση με εμάς τις «εγκεφαλικές». Το λονδρέζικο sex shop Lovehoney έκανε μια σχετική έρευνα όπου το 94% των γυναικών παραδέχεται ότι είναι πιο ηχηρές από τους εραστές τους. Οταν λέμε βέβαια «ηχηρές» εννοούμε «ομιλητικές», όχι τα ντεσιμπέλ στα ύψη. Μη γελιέστε ότι όσο πιο δυνατά φωνάζουμε τόσο πιο πολύ το ευχαριστιόμαστε. Βέβαια, περί ορέξεως, ουδείς λόγος. Αυτή η αντρική λεκτική συγκράτηση ίσως να οφείλεται και στην ανασφάλεια που σας δημιουργούμε καθώς δεν ξέρετε πότε θα μας αρέσει κάτι ή πότε ξαφνικά θα παρεξηγηθούμε – έχουν καεί άντρες από αυτά τα αυθόρμητα. Ισως γι’ αυτό πολλοί προτιμούν απλώς τα αγκομαχητά. Και αυτά τα δεχόμαστε. Οταν, μάλιστα, έχουμε περίπτωση «ένα στα γρήγορα», τα βαθιά, αισθησιακά μουγκρητά μάς ερεθίζουν ιδιαιτέρως, μας μεταφέρουν τα «ζωώδη» ένστικτά σας.

Το επιβεβαιώνει και η μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ, όπου διαπιστώθηκε ότι όταν τα «μμμμμ…» αντικαθιστούν τις λέξεις και γεμίζουν τη σιωπή η σεξουαλική ικανοποίηση αγγίζει υψηλά επίπεδα! Οπως και αν έχει, η γυναίκα θέλει να ακούει γιατί έτσι ερεθίζεται το μυαλό της, απεγκλωβίζεται από τη συμβατικότητά της, πυροδοτείται η σεξουαλικότητά της, καταλύεται η κοινωνική σεμνότητά της και αποκτά το άλλοθι ότι παρασύρθηκε σε ακολασίες από έναν πονηρό άντρα.

Αλλωστε, οι ίδιοι οι άντρες παραδέχεστε ότι με τα λόγια μπορείτε να «ψήσετε» μια κοπέλα. Μην ξεχνιέστε, λοιπόν, αφού την ψήσετε να πέσει στο κρεβάτι, να την ψήσετε και να θέλει να ξαναπέσει.

* Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Ιανουαρίου 2016