Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Κτήμα Γεροβασιλείου ανακαλύπτω κάτι καινούργιο. Στους υποδειγματικούς αμπελώνες, στους φροντισμένους κήπους, στο άρτια εξοπλισμένο οινοποιείο, στους χώρους ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, στις αίθουσες γευσιγνωσίας και στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, το οποίο περιλαμβάνει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές ανοιχτηριών στον κόσμο, ήρθε να προστεθεί πρόσφατα το καφέ, με θέα τους αμπελώνες, τη θάλασσα και τον Ολυμπο.

Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα αμπέλια της ποικιλίας Μαλαγουζιά και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν κάποιο ρόφημα ή κρασί του κτήματος και λίγα αλλά ιδιαίτερα εκλεκτά εδέσματα. Το μενού αλλάζει τακτικά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών, τα λαχανικά και τα αρωματικά προέρχονται από τον κήπο του κτήματος, τα κρεατικά και τα θαλασσινά είναι μόνο φρέσκα της περιοχής, ενώ θα βρούμε και επιλεγμένα είδη όπως γκερεμέζι από την Ηπειρο, παστράμι Δράμας και γιδοτύρι Μεσσήνης.

Το καφέ λειτουργεί μαζί με το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου και το πωλητήριο: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-16.00, Τετάρτη 13.00-19.00, Κυριακή 11.00-17.00 (Σάββατο κλειστά).

Κτήμα Γεροβασιλείου: Επανομή Θεσσαλονίκης, τηλ. 23920 44567, www.gerovassiliou.gr

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.