Ο αμερικάνος σεφ και ιδιοκτήτης του – βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin-εστιατορίου Alinea που βρίσκεται στο Σικάγο, εμπνεύστηκε και δημιούργησε το «Lamb 86».

Πρόκειται για ένα πιάτο αρνιού που συνοδεύεται από 86 διαφορετικά υλικά. Μπουκιές από ντομάτα, μάραθο, αμύγδαλο, ροδάκινο, σύκο, φιστίκι, γιαούρτι, δάφνη, φάβα, άνηθο, γλυκόριζα, κόλιανδρο και ακόμη 74 γεύσεις δημιουργούνται με μαεστρία από τα ειδικά στη μοριακή κουζίνα χέρια του και την πολύτιμη βοήθεια της ομάδας του.

Στη συνέχεια τοποθετούνται με προσοχή στο πλέγμα ενός ορθογώνιου γυάλινου πιάτου-«ευρετηρίου» και συνοδεύουν ένα λαχταριστό κομμάτι αρνιού συνθέτοντας μια πρόταση στην οποία – όπως είναι φυσιολογικό – δίνεται έμφαση περισσότερο στην ποικιλία παρά την ποσότητα.

Δείτε τον -εντυπωσιακό ομολογουμένως – τρόπο με τον οποίο μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πιάτο

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε το κόστος αυτού του πιάτου καθώς στο μενού που βρήκαμε στο σάιτ του εστιατορίου όχι μόνο δεν αναγράφεται η τιμή αλλά δεν αναφέρεται καν το πιάτο, έχοντας στη θέση του πολλά ερωτηματικά και θαυμαστικά…

Αν παρ’ όλα αυτά έχετε στα πλάνα σας ένα ταξίδι μέχρι το Σικάγο και «ψήνεστε» να το δοκιμάσετε, κάντε κράτηση στο www.alinea-restaurant.com. Θα πρέπει ωστόσο να σας ενημερώσουμε ότι για τον μήνα Ιούνιο, δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο τραπέζι!