από metereologos.gr
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
 
 

Πήλινο στον φούρνο με ελληνικά τυριά και δαμάσκηνα

Το σκοτύρι Ιου είναι ένα πικάντικο κρεμώδες τυρί με βελούδινη υφή
Πήλινο στον φούρνο με ελληνικά τυριά και δαμάσκηνα
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

100 γρ. φέτα, χονδροσπασμένη

100 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη, χονδροκομμένο

100 γρ. ταλαγάνι, χονδροκομμένο

100 γρ. σκοτύρι Ιου

200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα

50 γρ. κίτρινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

20 γρ. πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές), ψιλοκομμένες

1 πρέζα θυμάρι, τριμμένο

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

300 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά, τα δαμάσκηνα, τις πιπεριές, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε πήλινο σκεύος στρώνουμε τις μισές ντομάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των τυριών. Τελειώνουμε στρώνοντας από πάνω τις υπόλοιπες ντομάτες. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.