ΥΛΙΚΑ (για 8 κομμάτια)

600 γρ. σοκολάτα της επιλογής μας, στρωμένη

200 γρ. κράνμπερι και μύρτιλα (ή άλλα φρούτα), αποξηραμένα και 100 γρ. ακόμα, για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε κυβάκια, αν χρειάζεται. Τα ρίχνουμε στη στρωμένη σοκολάτα και γεμίζουμε φόρμες για μπάρες σοκολάτας μέχρι το χείλος. Γαρνίρουμε την επιφάνεια, όσο είναι ακόμη υγρή, με αποξηραμένα φρούτα. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.

Βγάζουμε τις μπάρες από το ψυγείο και τις αφήνουμε τις να στερεοποιηθούν εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 2 ώρες. Η σοκολάτα θα έχει στερεοποιηθεί νωρίτερα, αλλά όσο περισσότερη ώρα μείνει στη φόρμα, τόσο πιο γυαλιστερή θα γίνει και θα ξεκολλήσει μόνη της. Ξεφορμάρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.