ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 λαβράκια, 500 γρ. το καθένα (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα καθαρίσει)

150 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε χονδρά κομμάτια

ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

120 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Xαράσσουμε τα ψάρια κάνοντας δύο κάθετες, παράλληλες τομές. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάζουμε το φινόκιο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις ντομάτες, το ξύσμα από τα λεμόνια, το θυμάρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε 4 λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας, αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τοποθετούμε το καθένα επάνω σε μία λαδόκολλα. Μοιράζουμε το μείγμα μυρωδικών και λαχανικών στα 4 ψάρια με προσοχή και κλείνουμε τις λαδόκολλες καλά, τυλίγοντας τις άκρες τους σαν φάκελο.

Βάζουμε τους φακέλους σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Σκίζουμε το επάνω μέρος της λαδόκολλας και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε ιδανικά με βραστά λαχανικά ή χόρτα.