Υλικά (για 9 pancakes)

1 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

½ φλ. γιαούρτι

½ φλ. φρέσκο γάλα

4 αβγά, το ένα για το μείγμα των pancakes, τα υπόλοιπα για τηγάνισμα

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τηγάνι

1 χούφτα φρέσκο σπανάκι, χονδροκομμένο (τα φύλλα)

100 γρ. φέτα, χονδροτριμμένη

1 χούφτα φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα

1 χούφτα κολοκυθόσπορο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι). Σε μια κούπα αναμειγνύουμε το γιαούρτι και το γάλα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των στερεών μαζί με το 1 αβγό και το έ.π. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός.

Ρίχνουμε στον χυλό το σπανάκι μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο έ.π. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε από 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας χυλό για κάθε pancake. Ψήνουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη.

Τηγανίζουμε τα αβγά και σερβίρουμε 2-3 pancakes για κάθε μερίδα με 1 τηγανητό αβγό, λίγα φύλλα ρόκας και κολοκυθόσπορο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.