από metereologos.gr
Κυριακή 20 Μαΐου 2018
 
 

Αλμυρό κέικ με πολέντα

Η πολέντα είναι κοκκώδες αλεύρι που παρασκευάζεται από κίτρινο ή λευκό καλαμπόκι
Αλμυρό κέικ με πολέντα
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

YΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)

120 γρ. αλεύρι

120 γρ. πολέντα

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

2 γρ. αλάτι

45 γρ. ζάχαρη

280 ml ξινόγαλο

100 ml γάλα

2 αβγά

50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, και λίγο επιπλέον, για τη φόρμα

100 γρ. τσένταρ καπνιστό, τριμμένο

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέικ με χαρουπάλευρο και πούδρα αμυγδάλου 
Υγρό κέικ με μπανάνα και σταφίδες 
Κέικ, το δημοφιλές 
Δίκτυο μαμάδων: Αλμυρό κέικ με σπανάκι και λιαστές ντομάτες 
Κέικ αμυγδάλου με ελαιόλαδο 
Κέικ με λιαστές ντομάτες και μετσοβόνε 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.