από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Φρουτοσουβλάκια με κρέμα μασκαρπόνε

Το μασκαρπόνε είναι ένα ιταλικό τυρί με πλούσια, βουτυρένια, γλυκιά γεύση, απαραίτητο συστατικό του τιραμισού, ενώ συναντάται και σε άλλα, κρεμώδη γλυκίσματα, σε μους και παγωτά
Φρουτοσουβλάκια με κρέμα μασκαρπόνε
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 15 καλαμάκια)

15 φράουλες, καθαρισμένες ή ρώγες σταφυλιών ή 8 σύκα κομμένα στη μέση

1 ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

15 μεγάλα κεράσια, χωρίς κουκούτσι ή 8 βανίλιες στα 2 ή 4 μάνγκο στα 4

5 μικρά ακτινίδια, κομμένα στα 3

50 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

½ ματσάκι λουίζα, τα φύλλα

250 γρ. μασκαρπόνε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε καλαμάκια για σουβλάκια περνάμε ένα ένα τα φρούτα, μοιράζοντάς τα.

Xτυπάμε στο multi την κρέμα γάλακτος με τα φύλλα της λουίζας και στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την κρέμα σε μπολ και τη σερβίρουμε ως συνοδευτικό με τα φρουτοσουβλάκια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.






Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.