ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

400 γρ. ζυμαρικά αχηβάδες

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1-2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

200 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη περίπου 150 ml από το νερό όπου έβρασαν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπερίτσες μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον αρακά, τα ντοματίνια, τον πελτέ και το μισό νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε και αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.