ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

250 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

1 κιλό μαραθόριζα (φινόκιο), σε φέτες πάχους 0,5 εκ.

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

2-3 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες

αλάτι, πιπέρι

4 φέτες μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο

2 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορους

60 ml χυμό λεμονιού

100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τη μαραθόριζα ώσπου να ροδίσουν, για 4-5 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε μέτριο πυρέξ.

Ρίχνουμε στο τηγάνι άλλα 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια, το θυμάρι και τη μαντζουράνα για 3-4 λεπτά.

Μεταφέρουμε και τα ντοματίνια στο πυρέξ, προσθέτουμε τις φέτες του σκόρδου και βάζουμε από πάνω τις φέτες του μπακαλιάρου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα ψάρια και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.