Οταν βρέθηκα για λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο Lausanne Palace στη Λωζάννη, δοκίμασα μια πολύ ωραία συνταγή από τον φίλο μου σεφ Εντγκάρ Μποβιέ. Σας την παραθέτω.

Ετοιμάζω τη γέμιση: Ψιλοκόβω 500 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μου. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, για περίπου
5 λεπτά.

Χτυπάω στο multi 20 λιαστές ντομάτες και τις βάζω σε μια μπασίνα μαζί με τα σοταρισμένα μανιτάρια και 200 γρ. φρέσκια μυζήθρα. Ανακατεύω, δοκιμάζω και προσθέτω 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη.

Σε νερό που κοχλάζει ζεματίζω 8 λαζάνια ή κανελόνια για 3 λεπτά. Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνω τα λαζάνια, μοιράζω στην άκρη του καθενός λίγη γέμιση, τα τυλίγω σε ρολά και τα βάζω σε βουτυρωμένο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα κανελόνια τα γεμίζω απευθείας, με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα μπολ αναμειγνύω 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη, με 150 ml κρέμα γάλακτος και περιχύνω με το μείγμα αυτό τα κανελόνια, ώστε να καλυφθούν. Ψήνω στον φούρνο, στους 170°C, για λίγα λεπτά, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να σχηματιστεί μια κρούστα. Μοιράζω στα πιάτα 400 ml σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και σερβίρω από πάνω τα κανελόνια (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.